Locale Altele
Duminica, 16 Iunie 2024
Dum, 16 Iun 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cursuri de șah pentru copii începători și avansați
Club Voința Satu Mare  - Miercuri, 4 Septembrie 2019

CS Voința Satu Mare organizează din 9 septembrie 2019 cursuri de șah autorizate și de încredere pentru copiii începători și avansați. Ele sunt oferite de antrenorul și maestrul FIDE Muntean Ciprian-Sorin, arbitru internațional la cea mai înaltă categorie și organizator de competiții internaționale.

Beneficiile acestui sport-artă sunt neprețuite. Studiile de specialitate relevă numeroase efecte benefice ale jocului asupra funcționării neuronale:

Atenție sporită. Boala secolului 21 este ADHD (Tulburarea de deficit de atenție și hiperactivitate ). Datorită excesului de stimuli din mediul înconjurător, mulți copii de vârsta școlară au probleme în a-și păstra concentrarea pe perioade mai lungi de timp. Jocul de șah îi poate ajuta să își controleze și să-și dozeze eficient energia.

Gândire strategică. Șahul este un joc strategic. Strategiile se învață prin practică, nu sunt abilități cu care te naști. Jucătorii învață cu timpul să conceapă planuri de atac și defensive, abilități care îi vor ajuta în orice împrejurare, nu numai la masa de joc.

Inteligența emoțională. Jucătorii de șah reușesc, cu timpul, să-și controleze atât emoțiile negative, cât și pe cele pozitive.

O funcționare mai bună a creierului. Jucătorii de șah își utilizează și dezvoltă ambele emisfere ale creierului: stânga, pentru recunoașterea obiectelor de pe tabla de șah și dreapta, pentru recunoașterea de scheme, tipare, tactici.

Îmbunătățește memoria. Jucătorii de șah ajung cu timpul să “simtă” când să aplice anumite tactici și scheme de joc, pe care le-au reținut de-a lungul experiențelor lor anterioare. Oamenii de știință au relevat faptul că jocul de șah reduce riscul de apariție a unor boli mentale grave. În plus, ajută în toate sferele vieții curente: carieră, școală, social.

Mărește abilitățile cognitive: percepție, motricitate, limbaj, văz, procesare spațială și funcții executive. În timpul jocului de șah, fiecare funcție este stimulată.

Persoanele interesate de cursurile de șah de la CS Voința Satu Mare pot să obțină informații suplimentare la numărul de telefon 0744.868.688, ori prin adresa de e-mail ciprimuntean@yahoo.com 

Cursurile se țin la Casa Verde din Grădina Romei – Satu Mare, de luni și până joi.

Tags: cursuri  sah  vointa  
6435 vizite
Distribuie pe