Locale Altele
Sambata, 4 Februarie 2023
Sam, 4 Feb 2023
Foștii antrenori și jucătoare golesc de bani CSM Satu Mare. Restanțele clubului ajung încet-încet spre 100.000 de euro
Florin Răchitan  - Vineri, 6 Decembrie 2019

Așa cum am prevăzut încă la începutul anului trecut, restanțele pe care le are de plătit CSM Satu Mare către foștii antrenori și jucătoare de baschet, care și-au câștigat drepturile financiare în diverse instanțe, se ridică încet-încet spre pragul de 100.000 de euro.

Anul trecut, clubul sătmărean a avut conturile blocate pentru o datorie de vreo 30.000 de euro către o agenție de impresariat sportiv cu care conducerea clubului sătmărean a încheiat o duzină de contracte cel puțin ”ciudate”.

După ce au scos banii de la fraeri contribuabilii sătmăreni, CSM s-a trezit din nou cu conturile blocate, luna trecută, pentru o datorie de vreo 35.000 de euro către fostul antrenor portughez Jose Araujo, care a condus echipa sătmăreană de baschet feminin în sezonul 2016 – 2017.

Iar ”necazurile” nu s-au terminat. Tribunalul Arbitral de Baschet cu sediul la Geneva tocmai a anunțat clubul sătmărean că are de plătit în jur de 20.000 de euro fostului antrenor Marius Dobă, care a reușit ”performanța” de a sta pe banca CSM în 2 (două) meciuri, după care a plecat (sau a fost dat afară, în funcție de versiunea sa, respectiv a clubului n.r.).

Împrejurările în care a ajuns acesta la Satu Mare în cursul anului 2017 au fost ”dubioase” de la bun început, fiind vorba despre cineva care nu avea nici un fel de experiență de antrenor principal la seniori, dar, potrivit informațiilor din presa din județul său de baștină, Dâmbovița, ar fi trebuit să încaseze de la clubul sătmărean un salariu ”de barosan” de aproape 5.000 de euro pe lună.

Pesemne că n-a mai apucat să încaseze nimic, dată fiind ”cariera” sa scurtissimă la Satu Mare, dar se pare că atât de ”bine” a fost întocmit contractul său încât acum a avut câștig de cauză la Tribunalul Arbitral Internațional, iar CSM trebuie să-i plătească nu doar salariile restante din contract, ci și dobânzi de întârziere + toate cheltuielile aferente acestei proceduri de arbitraj.

Tags: restante  csm  marius doba  
4871 vizite
Distribuie pe