Locale Altele
Luni, 25 Septembrie 2023
Luni, 25 Sept 2023
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sătmăreanul Emanuel Gyenes a pornit în Raliul Dakar purtând pe motocicletă distincția ”Legend”
Florin Răchitan  - Sambata, 4 Ianuarie 2020

Sătmăreanul Emanuel Gyenes ia startul în ediția cu numărul 42 a Raliului Dakar, purtând pe motocicletă însemnele „Legend” – această distincție este acordată de către organizatori celor care au participat la minim 10 ediții ale raliului.

Primul raliu găzduit de Arabia Saudită a debutat sâmbătă cu startul festiv, Mani Gyenes fiind programat la start la orele 14, ora României, după care duminică va participa la prima probă specială.

Sunt programate 12 etape, la jumătatea cărora este inclusă o zi de odihnă (11 ianuarie), iar câștigătorii vor fi desemnați în Qiddiyah (17 ianuarie), după ce au parcurs în total 7.856 de kilometri.

În 2006, când a început pregătirile pentru primul său Dakar (ediția 2007 și ultima desfășurată în Africa), pilotul sătmărean nu îndrăznea să spere într-o carieră care să îl ducă pe lista legendelor raliului.

De-a lungul timpului, însă, a strâns șapte finișuri din nouă posibile, a câștigat de două ori la clasa Maraton (o clasă foarte restrictivă din punct de vedere tehnic, nefiind permisă schimbarea mai multor componente de pe motocicletă, inclusiv motorul) în 2011 și 2015, iar în 2016 a obținut și cel mai bun rezultat la general (locul 14).

Mani Gyenes și Marcel Butuza sunt riderii români care au concurat atât în Africa, cât și în America de Sud, iar acum sunt prezenți și la startul celui de al treilea capitol din istoria Raliului Dakar: Arabia Saudită.

După anii din Africa și cele 10 ediții din America de Sud, competiția supremă de anduranță din motorsport a ajuns la un nou capitol, Arabia Saudită. Pentru următorii cinci ani, Raliul Dakar va explora acest teritoriu aproape virgin, când vine vorba de rally-raid, și care are multe zone ce amintesc de traseele din Africa.

Tags: raliu  dakar  mani gyenes  
2584 vizite
Distribuie pe