Locale Altele
Duminica, 3 Decembrie 2023
Dum, 3 Dec 2023
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Legenda Dakarului, Mani Gyenes, primit ca un erou la Satu Mare
Veronica Bretan  - Miercuri, 22 Ianuarie 2020

Legenda Dakarului, sătmăreanul Emanuel Gyenes, s-a întors acasă după două săptămâni în care a concurat la cel mai dificil raliu de anduranță din lume, Dakar 2020,  iar astăzi, la sediul Autonet Import a avut o primire demnă de un campion.

După un parcurs excelent în cadrul celui de-al 42-lea Raliu Dakar, riderul Autonet Motorcycle Team a avut parte și anul acesta de o primire călduroasă. Acesta le-a povestit colegilor întreg parcursul la Dakar 2020 și aventurile prin care a trecut.

Anul acesta, la Autonet au ajuns și 15 clienți parteneri care au venit la Satu Mare din Suceava, Zalău și Alba Iulia pentru a-l felicita și a fi alături de riderul sătmărean.

Emanuel Gyenes și-a atins anul acesta obiectivul și a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la clasa Malle Moto și a încheiat pe locul 29 în clasamentul general.

Mani Gyenes a declarat în cadrul conferinței de presă că acest Dakar a fost unul foarte reușit, „exact așa cum mi l-am imaginat și cum mi-am propus în decembrie când am plecat.” Anul acesta, Gyenes nu a avut probleme de sănătate și nici tehnice și a avut grijă la zonele periculoase. „În primele zile nu am mers foarte tare, în zonele periculoase am redus viteza destul de mult, mergeam la sigur fără să-mi asum riscuri mari. În tot Dakarul am căzut de trei ori. Am făcut un Dakar la sigur și am avut un avantaj care tot creștea la clasa Malle Moto și am fost într-o poziție bună, cei doi francezi de pe locurile doi și trei au tras mai mult să recupereze acel timp pierdut”.

În ceea ce privește Arabia Saudită, riderul sătmărean a fost încântat de organizare și în același timp dezamăgit deoarece arabii nu sunt fani ai sporturilor, astfel că pe tot parcursul concursului nu a fost nici un spectator nici la start, nici la finish.  „Noi probabil încercăm să-i comparăm cu cei din America de Sud, care sunt mari iubitori ai sporturilor. Aici nici la start nici la finis nu au fost spectatori, m-am simțiti ca și cum aș fi fost la un concurs oarecare, nemediatizat. Nici taximetriștii nu au știut despre ce e vorba, dar sper că în anii următori să crească popularitatea acestui sport și în Arabia Saudiră și vor încerca să urmărească acest eveniment care se organizează în țara lor. Dacă ar fi să fac o comparație între Arabia Saudită și America de Sud, aș spune că în Arabia temperaturile sunt mult mai bune. Traseul a fost foarte frumos, am văzut peisaje frumoase în prima săptămână, eu nu credeam că au așa peisaje frumoase, iar în a doua săptămână când am intrat în zonele cu dune peisajul a rămas neschimbat.”

Emanuel Gyenes va primi în weekend titlul de campion național al Ungariei, iar anul acesta va concura la enduro în campionatul Ungariei, dar va participa și la campionatele din România.

Dakarul din acest an a fost cel mai bun pentru Mani, urmat de cel din 2016 când a încheiat pe locul 14 în clasamentul general, iar în 2011 și 2015 a câștigat raliul la clasa Maraton.

 

Tags: dakar 2020  mani gyenes  legenda  
19767 vizite
Distribuie pe