Locale Altele
Miercuri, 30 Noiembrie 2022
Mie, 30 Nov 2022
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
CSM Satu Mare astupă ”groapa de bani”, adică echipa de baschet feminin
Florin Răchitan  - Vineri, 24 Iunie 2022

După 15 ani de la înființare, conducerea Clubului Sportiv Municipal a anunțat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că suspendă pe un an de zile participarea echipei de baschet feminin la campionatul Ligii Naționale și la toate celelalte competiții de care era interesată.

Deși directorul Ștefan Mureșan a vorbit doar de o pauză, este puțin probabil să se mai revină în viitor la această formulă de echipă și la participarea la competiții la nivelul obișnuit de până acum.

Astfel, se pune capăt unui parcurs de un deceniu și jumătate în care echipa de baschet feminin a încheiat aproape în fiecare an campionatul național pe podium, fiind de mai multe ori vicecampioană, dar niciodată campioană. Parcursul slab din ultimul sezon, în care nu a mai ajuns nici în finală, i-a pecetluit soarta.

În cei 15 ani, echipa a fost cunoscută mai mult ca o ”groapă de bani publici”, fiindu-i alocată mereu cea mai mare parte a bugetului clubului care se învârtea de obicei în jurul sumei de un milion de euro anual, circulând zvonuri despre salarii exorbitante plătite unor jucătoare aduse de aiurea și care nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor.

Pentru rezolvarea problemei, conducerile succesive ale CSM și staff-ul tehnic găseau uneori soluții bizare, precum schimbarea unor loturi întregi de jucătoare într-un singur sezon, după care urmau scandaluri și procese nesfârșite, din care unele durează și acum, pentru plata datoriilor uriașe pe care a reușit să le acumuleze clubul de-a lungul anilor pentru salarii neplătite.

Pentru a ține sumele cât mai ascunse cu putință, anul trecut au fost eliminați din Comitetul Director reprezentanții Consiliului Local Satu Mare, după care s-a umflat bugetul cu rectificări succesive până s-a ajuns la o sumă record ce depășește acum cu mult un milion de euro. Din bani publici!

Rezultatul pe teren a fost un eșec monumental, iar acum CSM a rămas pe cap cu un antrenor adus tot din străinătate, care se pare că mai are un an de contract și probabil va fi folosit pentru a pregăti echipa de junioare U15, care își va continua activitatea, potrivit declarațiilor directorului.

”În continuare vom susține sporturile individuale din cadrul clubului, unde anii trecuți, dar și în acest an, am avut rezultate excelente” – a declarat Ștefan Mureșan.

E nevoie de o parte a banilor ”economisiți” și pentru că anul acesta au inventat o nouă secție pentru un sport care se pare că e popular în Ungaria: teqball.

8665 vizite
Distribuie pe