Locale Altele
Duminica, 3 Decembrie 2023
Dum, 3 Dec 2023
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Victor Cernea, după preluarea numelui Olimpia de echipa CSM: Sportul e despre rezultate, nu despre denumiri!
Florin Răchitan  - Joi, 29 Septembrie 2022

De mai multă vreme se bănuia că grofii nu se vor lăsa până nu vor pune labele pe numele Olimpia pentru a-și boteza echipa de strânsură de la Clubul Sportiv Municipal, pentru a-i da o aparență de seriozitate, după ce tot oamenii aduși de ei la conducerea fostei Olimpia au băgat în faliment clubul istoric al Sătmarului, lăsând în urmă datorii de ordinul miliardelor de lei vechi, după ce a ajuns de râsul unei țări întregi cu un record de penalizări la ultima de ediție de campionat la care a participat.

În momentul în care vechiul club a fost desființat, numele Olimpia a fost dus mai departe de o mână de voluntari, membrii ai galeriei care însoțise echipa la toate meciurile din toate ligile în care a jucat aceasta, iar în ultimii ani au reușit să pună bazele, prin eforturi proprii și cu susținerea financiară a unor sponsori pe care i-au găsit ei, unei echipe care evoluează respectabil în campionatul județean.

În același timp, grofii au tot făcut experimente pe o grămadă de bani publici, din bugetul municipiului Satu Mare, cu o echipă de mercenari pe care mai mulți antrenori care s-au succedat pe banca tehnică au reușit s-o ducă, cu chiu cu vai, în Liga a III-a, iar acum au ambiții de Liga a II-a, după ce au băgat și mai mulți bani în ea.

Faptul că grofii bălesc după gloria de odinioară reprezentată de numele Olimpia Satu Mare, chiar dacă brand-ul aparține oficial echipei suporterilor, a fost destul de clar încă de la începutul actualului sezon al campionatului, când jucătorii de la CSM au intrat pe teren cu echipament în culorile tradiționale galben-albastre, iar pe tricouri era deja trecut numele CSM Olimpia, chiar dacă încă nu exista nici o decizie oficială în acest sens.

În deja cunoscuta lor tradiție, au furat, pur și simplu, atât numele, cât și celelalte simboluri legate de echipa de suflet a sătmărenilor, fluturând o hârtie semnată de 34 de ”glorii” ale vechii echipe Olimpia, dintre care majoritatea sunt foști componenți ai echipei care juca prin ligile inferioare, iar unii dintre ei au recunoscut că nici măcar nu au semnat hârtia respectivă. Oficializarea furtului s-a făcut în ședința de joi a Consiliului Local Satu Mare, în care majoritatea toxică a acestui for decizional a votat pentru adăugarea numelui Olimpia la denumirea Clubului Sportiv Municipal.

Unul dintre puținii consilieri locali care a ridicat glasul împotriva acestei mârșăvii a fost liberalul Victor Cernea, care a subliniat că ar fi dorit să vadă pe ordinea de zi a ședinței un proiect mai amplu, care să reorganizeze sportul sătmărean și CSM Satu Mare, dar a primit doar o propunere simplă de schimbare de denumire.

”Din păcate, actualul primar crede că printr-o schimbare de denumire se pot rezolva greșelile conducerii Olimpiei, furturile și dezamăgirile sătmărenilor, când acea echipă glorioasă, care a marcat atât de puternic istoria orașului, a intrat în faliment.

Nu, domnule primar! O schimbare de denumire nu reprezintă nicio soluție!

Olimpia suntem noi, sătmărenii care credem în viitorul sportului sătmărean și care vedem același management și obiective neserioase la CSM Satu Mare ca la fostul Olimpia!

Fără obiective clare pentru a sprijini sporturile de masă și fără asigurarea pepinierelor de juniori nu vom reuși niciodată să repunem Satu Mare pe harta sportului din România!” – a declarat Victor Cernea.

11433 vizite
Distribuie pe