Locale Altele
Miercuri, 22 Mai 2024
Mie, 22 Mai 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sătmărence medaliate la Naționalele de floretă
Cristian Tudor  - Joi, 15 Octombrie 2009

Campionatele Naționale de floretă rezervate juniorilor U 20 au continuat joi la sala Alexandru Csipler cu concursul feminin individual.

           

Cum era de așteptat, Maria Udrea și-a adjudecat titlul de campioană, ea trecând fără emoții de adversarele ce i-au picat în cale.

           

„E un lucru normal ca Maria Udrea să câștige. Trebuia să-și respecte statutul de titulară în lotul de senioare” - a explicat antrenorul federal Tudor Petruș, prezent și el la competiția de la Satu Mare.

De altfel, Udrea a venit la Satu Mare imediat după ce a participat la Mondialele senioarelor din Antalya, unde, alături de Cristina Stahl și colegele din lot, au ocupat un onorant loc patru.

           

Dacă aurul a fost acontat de Udrea, pentru celelalte locuri de pe podium a fost bătălie mare. Izabela Stan a cucerit argintul după ce a câștigat grupa semifinală și a depășit două sătmărence, pe Silaghi Nona și Patricia Decsei. În schimb, cele două medalii de bronz au rămas la Satu Mare.

           

Bianca Cuteanu a pierdut în grupă doar în fața Mariei Udrea și și-a asigurat locul trei la Naționale, iar Patricia Decsei a ratat finala în fața Izabelei Stan și s-a consolat cu locul secund în grupa semifinală și, implicit, cu medalia de bronz. Tot de la CS Satu Mare, Silaghi Nona a terminat pe locul VII, iar Varga Anette pe VIII.

           

„Dacă nu aveam acest sistem schimbat de disputare a Naționalelor cred că aveam trei fete în semifinale. Așa ne mulțumim doar cu două medalii de bronz” - spune antrenoarea Simona Surducan. Aceasta e convinsă însă că fetele se vor revanșa în concursul pe echipe și vor cuceri titlul național. „Dacă batem pe Trimf, avem șanse la aur. Maria Udrea nu poate câștiga de una singură titlul pentru Olimpia” - a mai adăugat antrenoarea de la CS Satu Mare.

 

Tags: floreta  medaliate  satmarence  
2059 vizite
Distribuie pe