Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mani Gyenes, primire demnă de un campion, la întoarcerea din Dakar 2023
Autonet Satu Mare  - Joi, 19 Ianuarie 2023

Mani Gyenes s-a întors în mijlocul prietenilor și colegilor lui de la Autonet Import joi, 19 ianuarie, în cadrul unei festivități care a devenit deja o tradiție îndrăgită. Sportivul sătmărean a povestit despre aventurile sale din Dakar 2023 și a închinat o cupă cu șampanie împreună cu colegii săi și cu reprezentanții presei.

Riderul echipei  Autonet Motorcycle Team a făcut un Dakar foarte bun, îndeplinindu-și obiectivul de a termina în primii 30 de motocicliști din clasamentul general, încheind raliul pe locul 27. De asemena, în categoria piloților privați, Rally 2, sătmăreanul s-a clasat pe poziția 11. Mani Gyenes este deja o legendă a Raliului Dakar și a concurat, și anul acesta, fără asistență tehnică.

După 14 etape și un prolog, aventura care a început pe malul Mării Roșii a continuatîn zona montană și în deșertul Empty Quarter (Rub al Khali) s-a încheiat pe 15 ianuarie în Dammam, oraș din Golful Persic. Dacă zilele din Rub al Khali au fost fără ploaie și temperaturi scăzute, în ultimul bivuac acestea au cauzat din nou probleme, iar ultima probă specială a avut un teren foarte greu de străbătut din cauza ploii căzute cu o zi înainte.

“Acest Dakar este în top trei cele mai grele pentru mine, și nu numai, toți concurenții au spus la fel. Și traseul a fost dificil, mai ales ziua a doua, dar ceea ce a fost mai rău au fost condițiile meteo. De exemplu, când ajungeam în bivuac, prima mea grijă era să găsesc un loc unde să îmi usc hainele pentru ziua următoare, în primele etape nu aveam unde să îmi spăl motocicleta și trebuia să lucrez pe ea așa, plină cu noroi cum era după etapă, iar detalii ca acesta fac concursul și mai greu. Însă am trecut peste, am reușit să duc totul la bun sfârșit. La finish am fost extrem de fericit, mai ales că am și reușit să urc încă o poziție în clasament.a declarat Mani Gyenes.

Pentru sportivul sătmărean urmează un nou sezon competițional bogat. Va participa pentru a 20-oară la Red Bull Romaniacs, la Sibiu, unde va fi singurul competitor care a luat parte la toate edițiile concursului. Mani va mai concura și în câteva etape din campionatul românesc de rally-raid, dar va lua parte și la campionatul de enduro al Ungariei.

7660 vizite
Distribuie pe