Locale Altele
Marti, 26 Septembrie 2023
Marti, 26 Sept 2023
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mani Gyenes a câștigat Raliul Marocului, la clasa ”Producție”
Cristian Tudor  - Luni, 2 Noiembrie 2009

Ultima etapa a Campionatului Mondial de Rally-Raid a adus o premiera in sportul cu motor din Romania. Pilotul Vectra Racing, sătmăreanul Mani Gyenes, s-a impus la clasa „Productie” a acestui raliu si a devenit primul roman care castiga un raliu mondial.

           

Vectra Racing a venit in Maroc cu scopul de a se antrena pentru competitia la care incearca sa ajunga in aceasta iarna (Dakar sau Africa Race), obiectivul ambilor pilotii fiind acela de reacomodare cu rally-raidul dupa lunga perioada de recuperare in care s-au aflat.

 

Dupa Dakar 2009, ambii au suferit interventii chirurgicale care i-au tinut deprate de motocicleta cateva luni. Astfel au ratat un sezon cu patru etape mondiale, cum s-a dorit a fi sezonul 2009, si au fost nevoiti sa se multumeasca doar cu participarea la ultima etapa, Raliul Marocului.

           

La peste 10 luni de la ultima competitie in saua KTM-ului 690 Rally, Mani Gyenes a reusit un rezultat unic in Romania, castigand, la finalul celor 1187.28 km de proba speciala, lupta de la clasa „Productie” din Raliul Marocului.

Un eveniment foarte dur, din cauza probelor speciale desfasurate in zone montane cu multa piatra, l-a facut pe Mani sa isi reintre in forma. Cu mici exceptii, a terminat fiecare proba speciala in primii zece piloti din clasamentul general si a condus la clasa „Productie” mai mult de jumatate din durata raliului.

Tags: mani gyenes  maroc  raliu  
2164 vizite
Distribuie pe