Locale Altele
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Mie, 29 Nov 2023
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Someș Cup la Satu Mare: selecții pentru lotul național de caiac slalom. Invitată specială: Ana Maria Brânză, multiplă campioană olimpică
Caiac SMile Satu Mare  - Miercuri, 20 Septembrie 2023

Duminică s-a desfășurat la Satu Mare cea de-a IX-a ediție a Someș Cup. La competiție au participat mai multe cluburi sportive din țară. Miza concursului a fost selectarea lotului național de caiac slalom, cel care va reprezenta România la concursurile de profil. Evenimentul a fost organizat de Asociația Caiac SMile, cu susținerea Consiliului Județean Satu Mare și a Federației Române de Kaiac-Canoe.

Someș Cup a devenit deja tradiție la Satu Mare. La fiecare ediție avem la start juniori din toată țara care se întrec nu doar pentru podiumul acestei competiții, ci și pentru selecția în lotul național al României. Este o onoare pentru orice sportiv de performanță să-și reprezinte țara în competițiile internaționale, astfel că tinerii sunt extrem de motivați, de fiecare dată” - spune Ionuț Stancovici, președintele Asociației Caiac SMile.

Ana Maria Brânză, multiplă campioană olimpică, printre invitați

Sportivii au fost susținuți de Ana Maria Brânză, campioană olimpică la scrimă, din partea Comitetului Olimpic Român. Multipla medaliată olimpică și mondială a vrut, astfel, să le facă o surpriză tinerilor care au participat la competiția de pe malul Someșului și i-a încurajat de pe mal.

Am văzut astăzi o comunitate de oameni uniți prin sport, iar pe această cale vreau să vă mulțumesc că mi-ați oferit oportunitatea de a face parte din această comunitate. Am văzut copii fericiți pe apă astăzi și, cel mai important, părinți care îi susțin. Vreau să le transmit copiilor care au fost aici să continue să viseze, pentru că și eu am fost la un moment dat doar un copil cu un vis. Dragi copii, aveți grija de sportivul din voi, părinți, aveți grijă de sportivii de lângă voi. Felicitări tuturor. Toți plecați astăzi de aici campioni” - le-a transmis Ana Maria Brânză tinerilor sportivi.

Rezultatele Someș Cup 2023

Sportivul clubului Caiac SMile, Matteo Olar, a câștigat proba de caiac slalom seniori, fiind urmat în clasament de Claudiu Baboș și Ioan Murg.

La categoria de vârstă Cadeți feminin, locul I a fost obținut de Sara Abrudan, urmată de Maria Barbu și Maria Gheorghiu. În proba masculină s-a impus Cristian Baboș. Podiumul a fost completat de David Sabo și Nicolas Dragoș.

În competiția masculină a juniorilor, podiumul a fost format integral din sportivii clubului Caiac SMile: Patrick Kozma (locul I), Luca Batori (locul II) și David Sălăjean (locul III). În competiția feminină, Alexandra Hoban, legitimată la clubul Caiac SMile a ocupat prima poziție, urmată de Csenge Oyros și Ramona Ștefănuți.

A IX-a ediție a Someș Cup a avut programate și întreceri de caiac slalom dedicate persoanelor cu dizabilități. La această probă au concurat Adrian Cherecheș, Bogdan Ciortea, Vasile Bota și Angela Kohan. 

Despre Caiac SMile

Caiac SMile este o asociație non-profit înființată în anul 2018 cu scopul de a  promova sportul şi un mod de viaţă sănătos și echilibrat, conform principiului „Mens sana in corpore sano”. Asociația oferă posibilitatea de a practica activități sportive precum caiac, gimnastică și schi persoanelor cu nevoi speciale, copiilor proveniți din medii defavorizate, copiilor instituționalizați și persoanelor cu dizabilități.

CONTACT

Ionuț Stancovici

Tel: 0760 291 669

Email: ionutstancovici@yahoo.com

Facebook: https://www.facebook.com/caiacsmile/

4630 vizite
Distribuie pe