Locale Altele
Marti, 2 Martie 2021
Marti, 2 Mar 2021
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Amalia Tătăran, campioană națională și la scrimă-cadete
Cristian Tudor  - Miercuri, 11 Noiembrie 2009

Cum era de așteptat, Amalia Tătăran a câștigat medalia de aur la Naționalele de spadă rezervate cadetelor. Campioană națională și la junioare până la 20 de ani, Amalia Tătăran și-a înșirat adversarele ca pe mărgele în drumul ei spre aur.

           

Sătmăreanca antrenată de Csiszar Francisc și Maier Csilla n-a avut nicio emoție nici măcar în finală, unde s-a impus în doar trei minute, scor 15-7 în fața oltencei Claudia Năboiu de la LPS Craiova.

 

Până la finală, Amalia a trecut pe rând de Oana Drăgușin, Adela Danciu, Diana Donoiu și Mihaela Țugui.

           

O altă sătmăreancă de la Clubul Sportiv, Veres Greta a fost la un pas de medalia de bronz, dar a ratat în ultima clipă clasarea pe locul secund în grupa semifinală. De remarcat că Veres Greta a reușit să o învingă la limită, 15-14, pe finalista Claudia Năboiu, dar apoi a clacat în celelalte partide din grupă.

           

Amalia vine după un loc opt cu echipa României la Europenele U20 din Danemarca, competiție unde s-a remarcat mai ales în meciul cu Ucraina .

 

„Ucraina era favorită la titlu, dar am făcut un meci mare și ne-am calificat în sferturi. Apoi, din păcate, am ratat intrarea în semifinale în fața Angliei. Oricum, e o clasare care ne califică direct la Mondiale” - a spus antrenorul Csiszar Francisc, care e convins că în concursul pe echipe de la Naționale, CS Satu Mare va mai lua o medalie.  „Apoi vin Naționalele de speranțe unde dacă nu luăm titlul, vin pe jos de la București” - a mai spus Csiszar.

Tags: amalia tataran  campioana  cadete  
1493 vizite
Distribuie pe