Locale Altele
Sambata, 1 Aprilie 2023
Sam, 1 Apr 2023
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sepsi Sf. Gheorghe – CSM Satu Mare 75-68
Cristian Tudor  - Duminica, 22 Noiembrie 2009

Deşi înaintea plecării spre Sfântu Gheorghe întreaga delegaţie sătmăreană era foarte circumspectă în privinţa şanselor la o victorie pe terenul unei formaţii neînvinse până acum în campionat  şi care acum câteva etape a zdrobit Aradul cu 85-55, după meci atât antrenorul Dan Fleşeriu cât şi managerul Petru Eleş regretau rezultatul şi îşi felicitau echipa.

 

„Fetele au intrat pe teren cu determinare maximă şi au jucat cu o dăruire de lăudat. S-au luptat exemplar cu nişte adversare de temut, dar doar atât s-a putut. Merită tot respectul meu!”- ne-a declarat Dan Fleşeriu la câteva minute după încheierea partidei, impresionat de puterea de luptă a jucătoarelor lui împotriva unei forţe a baschetului românesc.

           

Hardy, Drăgoescu, Claudia Pop, Povilonyte, Pavel a fost primul cinci cu care s-a abordat meciul şi până la pauză diferenţa a alternat de ambele părţi, în urma unui joc foarte tacticizat.

 

Allyson Hardy a acumulat trei greşeli personale foarte repede, condiţie în care a trebuit să fie ţinută pe bancă mai mult decât se preconiza. Numai că nici înlocuitoarea ei, Adriana Pricop, nu s-a lăsat mai prejos şi, deşi avea în faţă o echipă cu doi pivoţi de WNBA, Gidden şi Rasmussen, cu căpitanul naţionalei României Ildiko Vass sau cu coşgetera sezonului trecut Diaconu, CSM a intrat la cabine cu dezavantaj minim: 36-39. Amintirea înfrângerii fără drept de apel de la Satu Mare era de domeniul trecutului şi surpriza plutea în aer.

           

A urmat însă un sfert III în care gazdele au jucat ceva mai atent şi au profitat din plin de faptul că faulturile din dreptul jucătoarelor sătmărence se acumulau foarte repede. Momentul psihologic al partidei s-a consumat la 46-44 pentru gazde când arbitrii au acordat un coş de trei puncte înscris de Vass, deşi în prealabil au fluierat fault în atac pentru un blocaj în mişcare.

 

Au urmat proteste, parlamentări şi acest lucru a scos din mână formaţia noastră si foarte repede s-a făcut 53-44, iar la acest nivel o asemenea diferenţă nu a mai putut fi anulată. Ne-am mai apropiat puţin în sfertul patru, dar nu am avut şanse de a întoarce rezultatul, rând pe rând Claudia Pop, Allyson Hardy şi Elisabeth Pavel părăsind terenul pentru cinci greşeli personale. A fost până la urmă 75-68, dar efortul fetelor lui Dan Fleşeriu merita să fie încununat cu un rezultat pozitiv.

           

Au marcat pentru CSM Satu Mare: Hardy 15, Povilonyte 13, C. Pop 12, Ivan-Urse 9, Pavel 8, Drăgoescu 7 şi Pricop 4.

Tags: baschet  infrangere  sepsi  
4213 vizite
Distribuie pe