Locale Altele
Sambata, 27 Februarie 2021
Sam, 27 Feb 2021
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Campionatele Universitare, dominate de studenții de la UVV Goldiș
Cristian Tudor  - Duminica, 13 Decembrie 2009

A patra ediție a Campionatelor Naționale Universitare de scrimă s-a încheiat duminică în sala „Alexandru Csipler” din Satu Mare.

           

Competiția organizată de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” s-a dovedit a fi una foarte puternică, la toate armele fiind prezenți și componenți ai loturilor naționale.

           

„Au fost premii consistente pentru câștigători, iar participanții au avut asigurate masa și cazarea din partea Universitații. Ne bucurăm că au venit scrimeri de la șase centre universitare și de la 15 facultăți, dar mai ales că Universitatea Goldiș a terminat pe primul loc, la medalii cucerite” - a spus la final prof. Ionel Păcurariu, cel care s-a ocupat din partea UVVG de bunul mers al competiției.

           

Sâmbătă, în prima zi, s-au desfăşurat probele de spadă şi sabie la masculin şi la feminin. La băieţi, Adrian Pop şi Lehel Nagy s-au clasat pe locul trei, Adrian Szilagyi pe nouă, Caius Trenea pe 16, iar Vlad Baloş pe 19.

           

La sabie, sătmăreanul Arnold Izsaki a câştigat concursul, Vlad Baloş şi Adrian Szilagyi s-au clasat pe trei, iar Caius Trenea a terminat pe cinci.


           

La floretă, sătmăreanul Gerard Tuszhany a ajuns în  finală cu Iulian Teacă din Timişoara și a pierdut cu 7-15.  De remarcat că Tuszhany a reușit o dublă revenire în semifinale, de la 3-9 și 8-11, și a cîștigat cu 15-11 în fața lui Deaconu. Eliminat în semifinale de Teacă, Vlad Baloş a terminat pe trei, iar Caius Trenea s-a clasat din nou pe locul cinci.

           

La fete, Patricia Decsei a tras pentru intrarea în finală, dar a pierdut la opt şi a luat medalia de bronz. Din păcate Simona Deac, vicecampioana mondială universitară, nu a participat la acest turneu, deoarece se află în cantonament cu lotul național de spadă la Poiana Brașov.

Tags: campionat  universitar  scrima  goldis  
2810 vizite
Distribuie pe