Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cristina Ciocan se întoarce acasă
Cristian Tudor  - Duminica, 10 Ianuarie 2010

CSM Satu Mare se poate spune că a dat clar lovitura pe piața transferurilor în baschetul feminin românesc. Conducerea clubului sătmărean a anunțat duminică la prânz, într-o conferință de presă, transferul jucătoarelor Cristina Ciocan și Salimata Diatta.

           

Cristina Ciocan vine acasă la Satu Mare din postura de jucătoarea anului 2009 în România, iar senegaleza Salimata Diatta se-ntoarce în România după ce în 2008 a fost declarată cea mai bună străină din Divizia A, pe vremea când activa la BC ICIM Arad.

 

Cristina Ciocan:  „Sunt foarte bucuroasă că voi juca acasă”

           

Prezentă la conferința de presă organizată de conducerea CSM, Cristina Ciocan a declarat că se simte onorată că cei de la echipa sătmăreană s-au gândit din nou la ea, deși vine după o accidentare la genunchi, și speră că va câștiga cu noua sa echipă Liga Europei Centrale și va juca apoi finala campionatului împotriva MCM-ului din Târgoviște.

           

„Sunt foarte bucuroasă că voi juca acasă. Chiar dacă sunt doar născută aici, mă simt bine la Satu Mare și sper ca bunica mea să fie sănătoasă și să se poată bucura de succesele mele la Satu Mare” - a spus Cristina Ciocan.  Aceasta crede că actualul lot al CSM-ului se poate gândi serios la disputarea finalelor, atât în Liga Europei Centrale, cât și în Divizia A.

 

„Le cunosc pe majoritatea fetelor de la CSM. Pe Claudia Pop, Monica Ivan și Eli Pavel le știu de la lotul național, cu Adriana Pricop și Laura Drăgoescu ne-am mai intersectat de-a lungul carierei, așa că nu vor fi probleme de adaptare” - a mai adăugat Cristina Ciocan.

 

Cristina Ciocan, numărul 1 în 2009 în România

           

Cristina Ciocan a fost declarată luna trecută de FRB drept cea mai bună jucătoare din baschetul românesc în 2009.

„Cred că premiul nu e doar al meu, ci al întregii naționale care a câștigat Jocurile Francofoniei. Îi mulțumesc mamei mele pentru tot ce a făcut pentru mine și cred că acest premiu e și al ei” - ne-a spus, emoționată, Cristina Ciocan, care a recunoscut că abia așteaptă să evolueze în fața suporterilor CSM-ului, pe care-i știe pătimași de pe vremea când a venit ca adversară a sătmărencelor.

„Sper să mă primească cu brațele deschise și cu multă căldură. Voi încerca să dau tot ce am mai bun pe teren și pentru ei” - a ținut să puncteze Ciocan.

 

La un pas de WNBA

           

În 2004, Cristina Ciocan a fost la un pas de a ajunge în WNBA, campionatul profesionist nord-american. Din păcate, din cauza unei accidentări, Cristina, care evolua la echipa colegiului South Carolina, a ratat transferul cel mare și a venit în Europa, unde, de-a lungul carierei a jucat pentru cluburile Salamanca, Burgos, YAYA Maria, Maccabi Tel Kabir (Israel), Livas Târgoviște, SCM Craiova și LMK Sepsi Sfântu Gheorghe.

 

Senegaleza Diatta vine gratis

           

Tot la conferința de presă de duminică, managerul Petru Eleș a anunțat și transferul jucătoarei Salimata Diatta din Senegal.

„Ea vine gratis la Satu Mare. Practic ne costă doar casa, masa și biletul de avion de la Dakar. Diatta vine după o accidentare, iar Federația din Senegal vrea ca ea să joace totuși în Europa la un  nivel ridicat, pentru a fi pregătită pentru Campionatul Mondial” - a punctat Eles.

           

Diatta a jucat în România la Arad și Sfântu Gheorghe, iar în 2008 a fost declarată cea mai bună stranieră din Divizia A. Senegaleza va ajunge abia pe 21 ianuarie la Satu Mare, dar conducerea CSM-ului speră să o poată folosi și în Final-Four-ul Ligii Europei Centrale de la Presov, din 6-7 februarie.

Tags: cristina ciocan  baschet  csm  
3450 vizite
Distribuie pe