Locale Altele
Vineri, 26 Februarie 2021
Vin, 26 Feb 2021
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Germania a câștigat Cupa Satu Mare la floretă
Cristian Tudor  - Duminica, 21 Februarie 2010

Prima ediție a Cupei Satu Mare la floretă s-a dovedit a fi o reușită, iar oficialii Federației Române de Scrimă s-au arătat optimiști și au dat asigurări că turneul internațional va intra în calendarul Federației Internaționale de Scrimă.

„Vreau să le mulțumesc organizatorilor pentru modul în care s-au ocupat de acest turneu. În primul rând Primăriei și Clubului Sportiv. Totul a fost bine pus la punct, până în cele mai mici detalii” - a spus Roxana Scarlat-Bârlădeanu. Fosta multiplă campioană le-a înmânat plachete din partea FRS principalilor organizatori, primarului Iuliu Ilyes, directorului CS, Ghiță Sabo, directorului DSJ, Marcel Tarța, precum și Nataliei Covaci, consilier în cadrul Primăriei.

           

Concursul individual a umplut tribuna sălii Alexandru Csipler. Înaintea semifinalelor, Cristina Stahl a prezentat și un mic film cu istoria scrimei sătmărene.

           

Alexandra Bilică de la Petrolul Ploiești a câștigat trofeul la individual, după 14-9 în finală cu Birthelmer Martina din Germania, iar medaliile de bronz le-au revenit sportivelor Anastasia Țurcan-Moldova și Bartl Tekla. De la CS Satu Mare cea mai bună evoluție a avut-o Petra Magyar, eliminată la limită în optimi de Bartl Tekla.

           

În concursul pe echipe, favoritele Germania și România au ajuns în finală. Nemțoaicele pregătite de sătmăreanca Rozalia Orosz s-au impus cu 37-25.

           

Surpriza plăcută a reprezentat-o echipa CS Satu Mare, care a cucerit medaliile de bronz, după ce a trecut pe rând de echipa secundă a României  și de CS Brașov.

           

CS Satu Mare: Magyar Petra, Reghina Buier, Varga Anette, Petrișor Evelyn. Antrenori : Suzana Ardeleanu, Simona Surducan și Dan Șuta.

Tags: floreta  cupa  satu mare  
2837 vizite
Distribuie pe