Locale Altele
Miercuri, 29 Martie 2023
Mie, 29 Mar 2023
Înfrângere nemeritată pentru elevii lui Palko
Cristian Tudor  - Miercuri, 24 Februarie 2010

Handbaliştii sătmăreni au făcut miercuri cel mai bun meci din acest an pe teren propriu, au condus detaşat la pauză, scor 21-16, însă în partea a doua oaspeţii au revenit treptat şi pe final au câştigat cu 37-35.

 

Echipa din Odorhei a venit la Satu Mare cu un moral bun, după două victorii, obţinute acasă cu RomCri Braşov în campionat şi cu polonezii de la Kwzdyn din Challenge Cup, astfel încât în prima parte erau aproape de nerecunoscut.

 

Jucătorii lui Palko şi Istrate au evoluat bine în ambele compartimente, cu apărare atentă şi atac eficace, portarul Teremi reuşind opt intervenţii, în vreme ce Surducan, Vizhbovski, Bursac şi Birtalan au  înscris goluri spectaculoase. Chiar şi Mateş s-a evidenţiat, pe lângă cele trei goluri reuşite obţinând şi două eliminări.

 

A venit însă partea a doua, în care oaspeţii au intrat mult mai hotărâţi în teren, s-au apropiat încet la două goluri, 25-23 pentru CSM. Moment în care am asistat la o reuşită de excepţie a lui Vizhbovski, după care acesta a fost marcat foarte strict, dar am fost părtaşi şi la eliminările dictate foarte uşor împotriva lui Bursac şi Surducan, în vreme ce de cealaltă parte arbitrii Bejenariu şi Cârligeanu au fost mult mai îngăduitori.

 

Pe fondul unei nervozităţi cauzate de deciziile arbitrilor, dar şi de unele ratări ale echipei noastre, cei din Odorhei preiau conducerea, 26-27 în min. 44, se înscrie apoi de fiecare parte până la 33-33 în min. 55, cu Birtalan în prim plan, ba chiar ai noştri preiau conducerea prin Olah, 34-33, dar apoi se ratează din nou foarte uşor, iar finalul este al oaspeţilor, care marchează consecutiv de patru ori, golul lui Bursac consfinţind doar scorul final, 35-37.

 

Se poate spune că am avut şi nenoroc, cu trei bare în repriza a doua, însă nici apărarea sau poarta nu a mers ca în prima parte.

 

CSM Satu Mare a jucat în componenţa: Teremi (12 intervenţii) – Ardelean, Surducan 7, Vizhbovski 6, Mateş 3, Birtalan 8, Nagy 1, Bursac 5, Olah 4, Savlovschi 1, Ciornohuz, Varga.

De la Odorhei cei mai eficienţi au fost Rusia 9, Frăţilă 7 şi Marceta 6.

 

În următoarea etapă, CSM va juca la Timişoara, sâmbătă de la ora 11:00, pentru ca peste o săptămână să primească pe „U” Cluj.

Tags: handbal  odorhei  infrangere  
2451 vizite
Distribuie pe