Locale Altele
Miercuri, 6 Decembrie 2023
Mie, 6 Dec 2023
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Suntem mândri de voi!
Cristian Tudor  - Duminica, 28 Martie 2010

Performanță deosebită pentru sportul sătmărean. Echipa de baschet a CSM Satu Mare a jucat finala Cupei României și, chiar dacă a pierdut în ultimul act cu MCM Târgoviște, a fost considerată pe bună dreptate surpriza competiției în acest an.

           

Trofeul a fost câştigat, sâmbătă, pentru a doua oară consecutiv, de MCM Târgovişte, care s-a impus, în finală, fără drept de apel, în faţa formaţiei CSM Satu Mare, scor 103-56.

           

După ce vineri, în semifinale, a reuşit surpriza şi a trecut de LMK Sf. Gheorghe, CSM Satu Mare nu a avut nicio şansă în faţa celei mai bune echipe din baschetul românesc la ora actuală.

           

Cea mai bună jucătoare de la MCM Târgovişte a fost Tina Thompson, care, cu 23 de puncte marcate şi 6 recuperări, a făcut spectacol. Americanca, fostă vedetă în WNBA, a marcat de şase ori de la linia de trei puncte şi a putut fi oprită doar de antrenorul Cătălin Tănase, care nu a mai folosit-o în ultimul sfert. Pentru campioana en-titre a României au mai marcat Frohlich (18 puncte), Doron (17), Givens (15), Parău (10), Boriga-Broşovszky (9), Toma (6) şi Ogorodnikova (5).

           

De la CSM Satu Mare s-a remarcat Ivan (16 puncte), celelalte marcatoare fiind Pop (11), Hardy (11), Diatta (6), Povilonyte (5), Ciocan (3), Pavel (2) şi Pricop (2).

           

Obosite după un drum istovitor făcut joi, apoi de efortul extraordinar din semifinala câștigată cu Sepsi, fetele noastre au cedat la o diferență parcă prea mare în fața mașinăriei de baschet de la Târgoviște.

 

Și în condiții normale duelul era inegal. MCM are în lot una dintre cele mai bune jucătoare din lume, Tina Thompson, care câștigă singură într-o lună cât tot lotul nostru. Apoi mai e israelianca Doron sau nemțoaica Frohlich, la care se mai adaugă Larisa Toma, Ane Marie Părău și Monica Boriga, ultima considerată cea mai bună baschetbalistă din România în ultimii 10 ani.

 

Așa că ale noastre au încercat ceva în prima parte, apoi antrenorul Dan Fleșeriu a rulat tot lotul și s-a ferit de alte accidentări. Căci și așa Laura Drăgoescu s-a ales cu degetul mare rupt după meciul cu Sepsi. Iar partida de la Alexandria e mult mai importantă decât să încerci să te sacrifici și să pierzi eventual la 20 de puncte cu Târgoviște.

           

Oricum, preluăm mesajul galeriei și scriem: „Suntem mândri de voi”!

 

În condițiile în care sportul sătmărean pierde campion după campion (vezi plecările forțate ale spadasinilor Deac, Tardi sau situația incertă de la lupte sau judo), măcar această medalie de argint în Cupă să ne mai îndulcească.

           

Și mai e ceva...Târgoviște a venit cu cățel și purcel la finală. A avut majorete, mascotă, galerie, primar pe bancă și un staff tehnic mai numeros decât rezervele noastre, în vreme ce pe banca CSM-ului a stat antrenorul Dan Fleșeriu, managerul Petru Eleș și fizioterapeutul Romulus Boțoiu. Iar în tribună am avut un singur suporter - bravo Dănuț! Cât despre conducere, aceasta a preferat să stea acasă în fața televizorului.

           

În finala mică, LMK BC Sepsi Sfântu Gheorghe s-a impus cu scorul de 95-51 în faţa Olimpiei Bucureşti.

Tags: baschet  cupa romaniei  targoviste  
1956 vizite
Distribuie pe