Locale Altele
Vineri, 26 Februarie 2021
Vin, 26 Feb 2021
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Campioana s-a întors acasă
Cristian Tudor  - Joi, 8 Aprilie 2010

Agitație mare joi dimineață pe peronul Gării din Satu Mare. Medaliata cu bronz la Mondialele de scrimă, Amalia Tătăran, revenea acasă după 10 zile în care a stat departe de cei dragi și a petrecut Paștele tocmai la Baku, în Azerbaidjan.

           

Au ținut să o felicite toți reprezentanții presei sportive din Satu Mare, precum și directorii de la Clubul Sportiv și Direcţia Judeţeană de Sport, precum și antrenorii Langenbacher și Nagy .

           

„Vă mulțumesc că ați venit pentru mine la gară să mă așteptați. Sunt impresionată de acest gest. Am muncit mult pentru această medalie la care visez de când am început scrima” - a spus Amalia imediat după ce a intrat în posesia unui imens buchet de trandafiri oferit de directorul Clubului Sportiv, Ghiță Sabo.

 

Apoi a scos medalia din rucsac și a așezat-o la gât. „Să știți că am dormit cu medalia de când am primit-o. E cel mai prețios trofeu din carieră și cred că nici dacă luam aurul la Europene nu aș fi fost atât de bucuroasă. Mondialul e ceva unic. Și-n plus, această medalie mi-a adus calificarea și la Jocurile Olimpice pentru tineret de la Singapore” - a continuat Amalia Tătăran, care a lăsat rapid oboseala deoparte și a răspuns preț de 10 minute la toate întrebările jurnaliștilor.

           

„Sunt foarte mulțumită și de locul 14 ocupat la junioare, mai ales că a fost prima mea participare la această categorie de vârstă. În plus, italianca ce m-a bătut în semifinale la cadete n-a ajuns la junioare așa departe” - a mai declarat spadasina de la CS Satu Mare.

           

Antrenorul Csiszar Francisc era numai un zâmbet și a recunoscut că abia așteaptă să ajungă acasă şi să guste din mâncărurile de Paști pregătite pentru el. „Nu vă pot explica cum e ca de Paști să mănânci acolo o felie de pâine cu pateu. Nici vorbă de ouă roșii sau șuncă. Dar recuperăm” - a spus Csiszar, completat imediat de Amalia. „Au fost totuși cele mai fericite sărbători. N-am avut ouă roșii, dar am o medalie de bronz”.

           

Tatăl Amaliei a așteptat cuminte ca fata lui, campioana familiei, să termine miniconferința de presă. Cu lacrimi în ochi a sorbit parcă fiecare vorbă a Amaliei și, elegant, a refuzat fotografia de grup. „Gata. Acum mergem acasă la mama. De 10 zile stăm ca pe ghimpi și așteptăm să vină să ne fie alături” - a spus tatăl Amaliei și, cu siguranță, în familia Tătăran sărbătorile abia acum au început...

           

Amalia Tătăran și antrenorul Csiszar Francisc vor fi invitați luni la emisiunea „Săptămâna sportivă” de la Nord-Vest TV.

1226 vizite
Distribuie pe