Locale Altele
Miercuri, 23 Septembrie 2020
Mie, 23 Sept 2020
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Micul Schumi de Satu Mare
Cristian Tudor  - Vineri, 21 Mai 2010

La doar 10 ani, sătmăreanul Andrei Vaida are deja un palmares de invidiat în lumea sporturilor cu motor. În urmă cu două sezoane a devenit campion național la karting, clasa PUFO, iar anul trecut a terminat pe locul III la clasa MINI.

 

În acest sezon, după două etape disputate la clasa MINI, ”Micul Schumi ”de Satu Mare e pe locul II, chiar dacă majoritatea adversarilor sunt cu doi ani mai mari decât el.

           

Rezultatele bune obținute deja de Andrei l-au adus pe Micul Schumi în atenția firmei constructoare de karting-uri IAME PARALLIA, care l-a invitat în acest an la cele trei etape ale Campionatului Mondial.

 

„Nu ne-a venit să credem când am primit invitația de la italieni. E o mare onoare pentru noi, mai ales că Andrei are totul asigurat din partea organizatorilor, cazare, masă și transport. Problema e cu noi, cu părinții. Dar ne descurcăm...” - a spus tatăl lui Andrei,  Zsolt Vaida, și el un fost campion național la raliuri.

 

Acesta a înființat și un club special pentru Andrei. „El concurează peste tot pentru Go Kart Team Satu Mare. Nu e un sport foarte ieftin, dar ăsta e drumul pe care vrem să mergem și cred că investim bine în băiatul nostru” - a mai adăugat Vaida senior.

           

„Vreau să ajung campion mondial” - așa ne-a întâmpinat Micul Schumi. Nu e un copil prea vorbăreț și tot ce am putut afla de la el e că învață în clasa a III-a la Școala generală ”Octavian Goga” și că atunci când va fi mare vrea să concureze în Formula 1.

           

Până să ajungă însă în Formula 1, Andrei Vaida va concura în acest an în Campionatul Mondial de karting, prima etapă pe 29 august la Siena, etapa a II-a la Cal Vibrata și etapa a III-a tot în Italia, la Castelletto.

1274 vizite
Distribuie pe