Locale Altele
Duminica, 5 Aprilie 2020
Dum, 5 Apr 2020
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Finala decisă la masa verde
Cristian Tudor  - Miercuri, 2 Iunie 2010

Someșul Oar poate intra în Cartea Recordurilor după ce în ediția din acest an a Ligii a IV-a a pierdut trei meciuri la masa verde și a ratat astfel calificarea în finala campionatului. Trupa antrenată de Nagy Istvan nu a pierdut, practic, pe teren niciun meci, dar s-a văzut învinsă la masa verde în trei rânduri din cauza unor greșeli administrative.

Oarul a pierdut mai întâi cu Victoria Petrești (pe teren 7-0!), deoarece a folosit un jucător aflat în stare de suspendare.

Apoi, în ultimele două runde, deși a câștigat duelurile cu Victoria Carei (4-2), și Foieni (2-0), adversarele au contestat dreptul de joc al lui Kirner și Botoș, iar Someșul a pierdut și aceste partide cu 3-0!!!

Astfel, Someșul Oar, deși a câștigat pe teren seria B, până la urmă a ajuns pe locul III ....la masa verde.

"Contestațiile celor de la Carei și Foieni au fost admise de Comisia de Disciplină, iar Oarul a pierdut meciurile cu 3-0. Jucătorii contestați, Kirner și Botoș, nu aveau drept de joc pentru Oar” - a explicat miercuri, într-o conferință de presă, Zoltan Pataki, vicepreședintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal. Acesta a prezentat și documentele care au stat la baza deciziei de marți seara.

"Cei de la FRF ne-au trimis o adresă prin care ne anunțau că jucătorii Ioan Kirner și Botoș Alexandru sunt legitimați la echipa Nyirmada ISE și au drept de joc doar în Ungaria˝ - a spus Zoltan Pataki, care a arătat presei și un document semnat în 2008 de președintele Zsolt Majorcsak de la Oar, prin care acesta certifica FRF-ului că e de acord cu transferul celor doi în Ungaria.

"Noi nu aveam cum să ne autosezizăm, deoarece nu ne permite Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice. Doar dacă e contestat un jucător înaintea jocului, atunci Comisia de Disciplină trebuie să cerceteze cazul și să ia o decizie” - a completat și președintele Ștefan Szilagyi, care a amintit și momentul barajului de anul trecut, Micula - Silvania II, când sălăjenii l-au contestat după meci pe regretatul Nyulu Popan . "Și Popan juca atât în Ungaria, cât și la Micula. Dar FRF-ul n-a luat în calcul contestația, deoarece nu a fost făcută regulamentar” - a punctat Szilagyi.

Cei de la Someșul Oar puteau evita acest incident dacă înaintea jocurilor cu Careiul şi Foieni-ul i-ar fi înlocuit pe Kirner și Botoș.

"Dacă nu-i introduceau pe teren dispărea și obiectul contestației și atunci rezultatele rămâneau neschimbate” - a mai spus vicele Zoltan Pataki, care i-a dat exemplu chiar pe cei de la Victoria Carei, care înaintea meciului de la Decebal l-au înlocuit pe Moș de pe foaia de arbitraj, deoarece jucătorul fusese contestat de gazde.

"Se pare că și Moș a evoluat în Ungaria și cei de la Victoria n-au riscat” - a încheiat Pataki, care e convins că mai sunt și alți jucători care riscă, fiind legitimați atât în Ungaria, cât și în România.

Finala Ligii a IV-a se va juca sâmbătă de la ora 18 pe stadionul Olimpia, între Gama Homoroade și Victoria Carei, iar careienii au toate șansele să ajungă la baraj, chiar dacă vor pierde meciul, deoarece codrenii nu au toate actele cerute de FRF pentru a se bate pentru un loc de Liga a III-a.

2088 vizite
Distribuie pe