Locale Altele
Miercuri, 24 Februarie 2021
Mie, 24 Feb 2021
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Victoria Carei este campioana judeţului
Cristian Tudor  - Duminica, 6 Iunie 2010

Victoria Carei e noua campioană a Ligii a IV-a după o finală pe care a câștigat-o la lovituri de departajare, scor 7-6, în fața codrenilor de la Gama Homoroade.

           

Careienii ajung astfel la barajul de promovare în eșalonul III și vor întâlni pe 15 iunie, la Zalău, campioana Maramureșului, Sportul Mocira.

           

Finala de sâmbătă seara, jucată în fața a peste 1.500 de spectatori, a avut de toate. Goluri spectaculoase, ratări monumentale și dramatism la finalul celor 120 de minute, la executarea loviturilor de departajare.

           

Pornită cu șansa a doua, Gama a început mult mai bine meciul și a avut primele situații de a deschide scorul. Cu golgheterul Petre Costea pe post de servant, codrenii înscriu primii prin Mare în minutul 20, după o fază ce a curs superb pe relația Ionescu – Coste - Mare.

           

Careienii sunt de nerecunoscut, Coste și Pătcaș se distrează cu apărarea Victoriei și doar lipsa de concentrare a codrenilor face ca până la pauză diferența pe tabelă să rămână minimă.

           

Antrenorul Tabi Zsolt simte pericolul și face o mutare ...inspirată. Îl scoate la pauză pe Roșu și se introduce singur pe teren. Iar plusul de experiență se va face imediat simțit în jocul până atunci haotic al careienilor. Apar primele ocazii pentru Victoria. Dascăl nimerește bara în minutul 53, iar Tabi irosește două lovituri libere de la 20m.


           

Pe contraatac, Gama rămâne periculoasă, Both Alex, fiul lui Gabi Both, îl încearcă pe portarul Cionca cu o torpilă de la marginea careului, apoi Pătcaș și Mare îl iau la țintă pe fundașul Alexuțan, care respinge de două ori de pe linia porții în minutul 60.

           

Veteranii Gamei dau semne de oboseală și Victoria profită prin Balogh care din interiorul careului egalează în minutul 71.


           

Finalul e unul încins, Pătcaș ratează singur cu portarul în minutul 88, Hagen îl imită la cealaltă poartă, iar Mare nimerește bara în minutul 90+2.

           

În prelungiri niciuna dintre echipe n-a reușit să se desprindă și astfel s-a ajuns la lovituri de departajare. Hagen, Balog, Tabi, Dascal, Peczer si Osvath au marcat pentru Victoria, Gnandt a tras în bară, în vreme ce pentru Gama au înscris Demian, Pătcaș, Mare, Dragoș și Borca. Au ratat golgheterul Costea și veteranul Dorel Baba.

 

Cei de la Victoria abia au mai găsit resurse să se bucure la final. „Campionii! Campionii!” s-a auzit și din tabăra careiană, dar și dinspre cea a codrenilor, ambele echipe găsind motive de a sărbători după festivitatea de premiere.


           

„Asta e viața. Ne-am jucat șansa și cred că adversarul n-a fost cu nimic mai bun azi. La penalti-uri se putea întâmpla orice” - a spus antrenorul celor de la Gama, Ioan Sima, mândru că în doi ani a reușit o promovare în liga a IV-a, a câștigat o Cupă a României și acum a ajuns în finala campionatului.

           

De partea cealaltă, Tabi Zsolt era extrem de fericit: „Am făcut un mic pas spre promovare. Suntem campioni, iar de acum ne gândim la baraj”.

 

 

Oarul s-a răzbunat la juniori

 

Someșul Oar a câștigat finala juniorilor din Liga a IV-a, scor 2-1, în fața celor de la Victoria Carei, și a răzbunat, în parte, toate ghinioanele seniorilor.

           

Meciul, disputat în deschiderea finalei dintre Victoria și Gama, a fost dominat clar de cei de la Oar, care au primit și întăriri de la echipa mare, Zsiga și Sălăgean fiind introduși în teren de antrenorii Marian și Kirner.

 

De altfel, cei de la Someșul au primit și un ajutor oarecum nesperat de la jucătorul Victoriei, Mădăras. Acesta a văzut direct cartonașul roșu în minutul 22 după o intrare urâtă asupra unui adversar, la mijlocul terenului.

           

Peste zece minute, Kuzman a deschis scorul cu un șut de la marginea careului, iar în partea a doua Nagy a majorat diferența pentru Someșul în minutul 72. Pe final, Victoria reușește doar golul de onoare, Moca înscriind cu o torpilă de la 35 m.

           

Din păcate pentru cei de la Oar, titlul de la juniori rămâne singurul cucerit de club în acest an, deși și seniorii n-au pierdut niciun meci pe teren și au ratat finala din cauza unor gafe administrative și a unor meciuri decise la masa verde.

3285 vizite
Distribuie pe