Locale Altele
Vineri, 28 Ianuarie 2022
Vin, 28 Ian 2022
Turneu international de sah SPI OPEN 2010
Ciprian Muntean  - Marti, 6 Iulie 2010

Aflat în continuă diversificare, peisajul şahist sătmărean gazduieste un nou concurs international SPI Open 2010, care se va desfasura in perioada16-22 iulie în familiara sală de la Casa de Cultură a tineretului german (Schwab).
 

 

De ce SPI Open? E simplu: sponsorul principal al turneului este  firma clujeana de instalatii SECPRAL PRO INSTALATII (sponsorul campioanei Romaniei la fotbal CFR Cluj), una dintre cele mai mari firme de profil din Romania. SPI asigura integral fondul de premiere in valoare de 8.400 RON.

 

Revenind la sah, organizatorii invita toti sahistii satmareni (seniori si juniori) sa participe la acest turneu. Pana in prezent s-au inscris aproximativ 80 de sportivi din toate colturile tarii, precum si din Ungaria, Moldova si Germania.

 

Printre favoritii la castigarea marelui premiu in valoare de 2.800 RON, se numara : Marele Maestru Manolache Marius (participant si la Viessmann Open 2009), Maestrii Internationali : Miron Lucian (CS Politehnica Iasi), Cioara Andrei (SC Juventus Bucuresti), Vedmediuc Sergiu (MOLDOVA) Florescu Codrut (CS Deva), Maestrii FIDE Dobre Claudiu(CSU Ploiesti), Suciu Dinu Simi (CS Vointa-Informatia Zilei Satu Mare),  satmareanul Fischer Johann (stabilit in Germania in urma cu mai bine de un sfert de secol).

 

Satmarenii sunt asteptati la sala Schwab vineri, 16 iulie 2010, la ora 15, la sedinta tehnica. Festivitatea de deschidere are loc la ora 16. Taxele de participare: seniori-60 lei, copii si pensionari 50 lei. Persoanele ce se inscriu pana in data de 10 iulie beneficiaza de 10 lei reducere.

 

Pe langa premiile atractive din clasamentul general   (2800/1500/1200/900/700/500 RON) organizatorii acorda si premii speciale la juniori, feminin, pe categorii de ELO, juniori sub 12 ani, juniori sub 10 ani.

 

Cadru mereu propice competitiilor de dezlegări, aceeaşi sală Schwab va găzdui si un concurs de acest gen, arbitrat de maestrul Dinu Ioan Nicula-Bucuresti. Premiile mari oferite (in conditii de criza), participarea valoroasa interna si internationala, sala spatioasa, arbitraj exigent si profesionist (brigada: FA Dinu-Ioan Nicula, Ciprian-Sorin Muntean, Zoltan Pall), concurs de dezlegari, sunt motive suficiente pentru sahistii satmareni sa participe la SPI OPEN 2010.

 

Informatii suplimentare si inscrieri: I.O. Ciprian Sorin Muntean, 0744-86-86-88, email: ciprimuntean@yahoo.com.

 

Sponsori: Secpral Pro Instalatii,  SC Petra SRL, Hotel Dana, Hotel Perla, si Informatia Zilei Satu Mare

1608 vizite
Distribuie pe