Locale Altele
Joi, 5 Decembrie 2019
Joi, 5 Dec 2019
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Podium sătmărean la Naţionalele de spadă
Cristian Tudor  - Joi, 2 Octombrie 2008

Sătmăreanul Alexandru Nyisztor, legitimat la Crişul Oradea, a dovedit din nou că este cel mai bun spadasin al ţării, impunāndu-se fără probleme la etapa finală a Campionatului Naţional individual de spadă.

Competiţia s-a disputat azi la Arena „Antonio Alexe” din Oradea, īntr-o nouă formulă de desfăşurare. Spre deosebire de ediţiile anterioare, īntrecerile au avut loc īn sistem turneu.

Cei 15 sportivi calificaţi pe tabloul final de 16 (unul nu s-a prezentat) s-au duelat fiecare cu fiecare, īn asalturi pānă la cinci puncte. A rezultat o īntrecere acerbă, īn care toţi competitorii au suferit īnfrāngeri, iar clasamentul final a fost incert pānă la ultima partidă.

Orădeanul Alexandru Nyisztor a obţinut 12 victorii şi a īnregistrat doar două eşecuri, unul īn faţa coechipierului său de la CS Crişul, Radu Andrei, iar al doilea īn faţa craioveanului Eugen Florescu. Succesul său final a fost totuşi categoric, pentru că sportivii clasaţi pe locurile următoare au suferit cāte patru īnfrāngeri, departajarea acestora făcāndu-se la tuşaveraj.

 

Clasamentul final al CN individual de spadă, ediţia 2008: 1. Alexandru Nyisztor (CS Crişul); 2. Tįrdi Otto (CS Satu Mare); 3. Adrian Pop (CS Satu Mare); 4. Radu Andrei (CS Crişul); 5. Arkosi Bertalan (CS Crişul); 6. Marius Badea (Steaua) etc.

 

Surpriza Tardi!

 

Dacă de succesul sătmăreanului Alexandru Nyisztor se bucură acum antrenorii de la Crişul, īn schimb de medaliile de argint şi bronz de la Naţionale se poate mīndri antrenorul de la CS Satu Mare, Csiszar Francisc.


„Dacă la Adrian Pop ne-am aşteptat să termine concursul pe podium, īn schimb surpriza a venit din partea lui Tardi Otto. Acesta, deşi a concurat deranjat de gripă, a reuşit să termine concursul pe locul doi şi să-şi īntreacă la tuşaveraj colegul de club, pe Adrian Pop.

De remarcat că atīt Adi Pop, cīt şi Tardi Otto au obţinut zece victorii şi au pierdut de patru ori.

Antrenorul Csiszar Francisc se declară mulţumit de rezultatele elevilor săi. „Dacă era mai concentrat, Tardi putea obţine mai mult de la acest concurs, dar şi aşa, cu două medalii din trei, suntem mulţumiţi la club”, spune Csiszar, care aşteaptă şi vineri, īn concursul pe echipe, o medalie de la elevii săi. Dacă s-ar putea chiar cea de aur.


CS I Satu Mare, cu Pop, Tardi Otto şi Szilagyi pornesc de pe locul doi, iar CS II Satu Mare, cu Nagy Lehel, Tulbure Tudor, Tardi Zsolt, Tardi Zoltįn de pe patru.

Tags: alexandru nyisztor  scrima  crisul oradea  
2126 vizite
Distribuie pe