Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Patru americance vor juca pentru CSM Satu Mare
Cristian Tudor  - Vineri, 20 August 2010

Echipa de baschet a CSM Satu Mare a schimbat întregul lot de jucătoare, iar conducerea tehnică pare să mizeze pe tinerețe, dacă ținem cont că echipa lui Dan Fleșeriu va avea de la toamnă o medie de vârstă de 20,6 ani.

           

Într-o conferință de presă organizată vineri la Primărie, președintele Comitetului director al CSM, viceprimarul Gabor Kereskenyi, președintele executiv Vasile Fogel și managerul general Petru Eles au ținut să anunțe noutățile de la echipa de baschet, precum și obiectivele pentru sezonul 2010-2011.

 

„E o echipă ce pare mai bună decât cea din sezonul trecut și ne costă per ansamblu mai puțin. Așteptăm să le vedem la muncă pe fete și apoi vom putea vorbi clar de perspective” - a punctat președintele Comitetului director, Gabor Kereskenyi.

           

La echipă vor veni patru americance: Lori Bjork (24ani), Kailey Klein (22ani), Latoya Drake (22 ani) și Tiffany Ducker (24 ani), sătmăreanca Andreea Orosz se întoarce acasă de la ICIM Arad, de la U Cluj au semnat pentru CSM Rada Giurgiu (22 ani) și Oana Dunca (22 ani), iar Oana Băluță (17 ani) vine de la Sportul Studețesc.

 

De asemenea, rămân sub comanda antrenorului Dan Fleșeriu junioarele LPS-ului Izabella Meszaros, Renata Szmutku, Nagy Anita și Romina Cristea.

           

Echipa se reunește pe 25 august, iar stranierele vor sosi la Satu Mare la 1 septembrie. La mijlocul lunii septembrie, CSMva juca la Gyor, la invitația echipei din Ungaria, apoi  pe 17 septembrie la Satu Mare vine pentru un amical  LPS U Alba Iulia, iar pe 21 si 25 septembrie sunt programate partidele din primul tur al Cupei Romaniei, cu CSM Oradea.

           

Obiectivul rămâne neschimbat, clasarea între primele patru locuri în Divizia A și calificarea în Final Four-ul Cupei României.

 

Noul lot de baschet feminin al CSM Satu Mare:

 

Lori Bjork - (24 ani, 180 cm) conducător de joc - A terminat vara aceasta Colegiul Maryland, care are una dintre cele mai bune echipe din Campionatul Universitar Nord American. Sezonul trecut a avut o medie de 10,9 puncte, cu un procentaj de 41% la aruncările de trei puncte.

 

Andreea Orosz - (24 ani, 179 cm) extremă - Componentă a lotului lărgit al României.

 

Kailey Klein - (22 ani, 179 cm) - A jucat în presezon pentru Connecticut Sun în WNBA cu o medie de 18,6 puncte și 7,2 recuperări pe meci.

 

Latoya Drake - (23 ani, 185 cm) pivot - Vine de la U Craiova și a fost cea mai bună recuperatoare din Divizia A.

 

Tiffany Ducker - (24 ani, 189 ani) pivot - Considerat cel mai important transfer. Vine de la Roznava-Slovacia. A fost declarată cea mai bună recuperatoare din campionatul Slovaciei. O medie de 13,2 puncte, 11,5 recuperări, 5 intercepții și 2 ”capace” pe meci.

 

Oana Băluță - (17 ani, 181 cm) extremă-pivot - Vine de la Sportul Studențesc, componentă a lotului național U 18. Una dintre marile speranțe ale baschetului românesc.

 

Rada Giurgiu - (22 ani, 178 cm) și Oana Dunca (22 ani, 181 cm) vin de la U Cluj-Napoca.

1556 vizite
Distribuie pe