Locale Altele
Vineri, 28 Ianuarie 2022
Vin, 28 Ian 2022
Florin Curileac - vicecampion mondial al pompierilor
Cristian Tudor  - Duminica, 12 Septembrie 2010

Sătmăreanul Florin Curileac și-a îmbogățit palmaresul cu încă un rezultate deosebit. Legitimat la CS Zanshin, unde antrenează și grupa de performanță a clubului, Florin Curileac e angajat al ISU Satu Mare, iar la sfârșitul lunii august a participat la Campionatul Mondial de karate rezervat pompierilor, competiție ce a avut loc la Daegu, în Coreea de Sud.

           

Curileac a obținut medalia de argint după ce a reușit să treacă pe rând de karateka din Marea Britanie, Brazilia, Italia și Venezuela.

 

„În finală ar fi trebuit să lupt cu un sportiv din Kuweit, dar medicii nu mi-au permis acest lucru. Am avut o accidentare la nas în meciul din semifinale și a trebuit să abandonez” - ne-a spus Florin Curileac, care ține să-i mulțumească pentru ajutorul acordat participării la această competiție colonelului Iulian Burz, comandantul ISU Satu Mare.

           

Ca antrenor la Zanshin, Florin Curileac mai are un motiv de satisfacție după ce în această vară doi dintre elevii săi, Vlad Voica și Răzvan Ținca, au urcat pe podiumul Campionatelor Mondiale de karate pentru copii de la Sao Paolo - Brazilia.

           

Vlad Voica a cucerit medalia de aur la categoria -50kg , la vârsta 11-12 ani, iar Răzvan Ținca a luat bronzul la +50kg, la vârsta 11-12 ani.

           

„Un campionat foarte puternic, pentru care ne-am pregătit special, inclusiv pentru adaptarea la fusul orar din Brazilia. În lot a mai fost un copil de la Zanshin, Bogdan Botiș, dar el a avut ghinion și a părăsit competiția din primul tur. A fost o experiență unică pentru noi, mai ales pentru copii, și merită apreciat atât efortul lor, cât și cel al părinților, care au acoperit jumătate din cheltuielile legate de deplasare și participare” - ne-a mărturisit Florin Curileac, cel care are șase elevi la grupa de performanță de la Zanshin.

2423 vizite
Distribuie pe