Locale Altele
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Mie, 29 Nov 2023
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Andrei Vaida, campion național la karting
Cristian Tudor  - Joi, 21 Octombrie 2010

Sătmăreanul Andrei Vaida, în vârstă de 10 ani, a câștigat ultima etapă a Campionatului Național de Karting-Dunlop 2010, disputată pe circuitul Amckart din București, iar acest succes l-a propulsat pe prima poziție și în clasamentul general.

 

”E obiectiv îndeplinit, suntem foarte fericiți pentru că e un rezultat foarte important pentru Andrei” - ne-a spus Zsolt Vaida, tatăl proaspătului campion național la karting, categoria Mini.

 

„Trebuie să recunoaștem că am avut și puțin noroc, căci Andrei a participat la doar două etape din trei la Naționale și le-a câștigat pe ambele. Doar că aveam nevoie ca liderul clasamentului general după primele două etape să nu termine pe podium acum la București. Și n-a făcut-o...” - a mai adăugat Zsolt Vaida.

           

Andrei Vaida a câștigat prima și ultima etapă a Campionatului Național, la a doua etapă el nefiind în țară deoarece a participat în Italia la o cursă din cadrul Campionatului Mondial.

           

De remarcat că un alt pilot sătmărean, Marco Bota, de şase ani, a terminat pe poziția a III-a în clasamentul general al categoriei PUFO. Bota a terminat pe locul III în pima și a treia etapă și pe VI în etapa a doua. La clasa PUFO, titlul de campion național i-a revenit lui Andrei Ponta, fiul liderului PSD Victor Ponta.

           

Atât Vaida cât și Bota au concurat pentru Palatul Copiilor Satu Mare. ”Încă nu am primit clasamentul omologat pe echipe, dar eu cred că Palatul Copiilor Satu Mare are șanse mari să termine anul pe locul III” - a ținut să precizeze Zsolt Vaida.

2713 vizite
Distribuie pe