Locale Altele
Vineri, 28 Ianuarie 2022
Vin, 28 Ian 2022
Florin Gardoş, jucătorul anului în Liga a II-a
Pro Sport  - Vineri, 7 Ianuarie 2011

Sătmăreanul Florin Gardoş a fost desemnat de cotidanul Pro Sport jucătorul anului 2010 în Liga a II-a, pentru sezonul excelent pe care l-a avut în cursul anului trecut cu echipa Concordia Chiajna. Între timp a devenit noua speranţă la Steaua Bucureşti, dar a primit distincţia acasă, la Satu Mare, unde şi-a petrecut sărbătorile cu familia.


 

Şeful corespondenţilor locali Pro Sport, sătmăreanul Daniel Remeş, a venit de la Bucureşti să-i înmâneze personal concitadinului său premiul cu care l-a onorat una dintre cele mai apreciate publicaţii sportive din ţară. Despre cum a primit Florin Gardoş această surpriză plăcută, citiţi în articolul de mai jos, publicat în ediţia de vineri a Pro Sport:


 

Gloria lui Gardoş s-a clădit pe "suferinţele" familiei: "Când era mic, mi-a spart tot în casă"

 

Traian, tatăl lui Florin, ne întâmpină cu zâmbet larg şi fără emoţii la vederea aparatului de fotografiat, semn că s-a obişnuit deja cu vizitele presei acasă la el. "Sunt foarte mândru de Florin", îşi începe discursul Traian Gardoş şi parează excelent când îl întreb dacă nu regretă că fiul său nu e atacant: "Primul său antrenor (n.r. - Iosif Kalmar) mi-a spus că atacanţii dau goluri şi aduc lumea la stadion, dar fundaşii îţi câştigă un campionat". Florin zâmbeşte relaxat de pe colţarul din sufragerie, vrând parcă să-l asigure pe tatăl său că în 2011 titlul va poposi în Ghencea.

La întrebarea "Cum a fost Florin în copilărie", tatăl lui, Traian Gardoş, se deschide precum o carte. "A fost tare neastâmpărat când era mic. Avea foarte multă energie. Bătea mingea când în casă, când afară. Evident, a spart şi câteva bibelouri. Nu m-am supărat nici când, într-o vară, a venit o vecină la noi să îmi ceară să îi plătesc parbrizul pe care Florin i l-a spart cu mingea. Eram fericit că îi place fotbalul, iar acum am un sentiment de împlinire că a ajuns la Steaua" , a spus tatăl lui Florin.


Traian Gardoş a făcut mari sacrificii până ca fiul său să ajungă la Steaua. "Îi plăteam anual două cantonamente, îi închiriam terenuri pe lângă Satu Mare pe unde să joace şi îl duceam mereu la antrenamente. Odată l-am dus pe el şi pe încă 10 colegi de-ai lui cu o Dacie la antrenament, iar când am ajuns acolo, domnul Kalmar se mira de unde îi tot scot pe puşti".

Atunci când Florin e pe teren, emoţiile lui Traian Gardoş sunt enorme. "Mereu mă rog să joace bine, să nu greşească. Mi-aş dori să evolueze mereu bine şi toată lumea să fie mulţumită de el. După fiecare meci vorbim, şi primul lucru pe care-l întreb e dacă se simte bine. Apoi vorbim de restul".

6332 vizite
Distribuie pe