Locale Altele
Duminica, 3 Decembrie 2023
Dum, 3 Dec 2023
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Suntem în finală!!!
Cristian Tudor  - Vineri, 25 Martie 2011

Desfășurat în premieră la Satu Mare, Final Four-ul Cupei României a umplut vineri pînă la refuz sala LPS-ului. După cum era de așteptat, în prima semifinală, CSM Satu Mare a învins clar SCM U Craiova și va juca sâmbătă seara de la ora 19,15 finala competiției.


 

Fetele noastre au risipit emoțiile calificării încă din primul sfert, când, pe rând, Bjork, Orosz sau Mehmedic au înscris punct după punct, iar diferența a crescut rapid la 32-14 după primul sfert.


 

Antrenorul Dan Fleșeriu începe să-și menajeze titularele încă din sfertul doi. Intră pe teren Giurgiu, Băluță sau Szmutku. Se ratează exasperant la ambele coșuri, iar la pauză consemnăm un 41-27 care parcă a cumințit tribuna.


 

Și în partea secundă echipa noastră și-a făcut norma și, indiferent de formula din teren, CSM-ul a dominat și a câștigat detașat ambele sferturi. S-a terminat 86-53, un meci ca și o încălzire pentru marea finală de sâmbătă.


 

CSM Satu Mare se califică astfel pentru al doilea an consecutiv în finala Cupei României. Dacă sezonul trecut Pop & co. n-au avut nicio șansă în ultimul act în fața supervedetelor de la MCM Târgoviște, azi alta va fi situația.


 

„Sunt mulțumit de jocul echipei. Doar sfertul doi a fost mai slăbuț, în rest toată lumea și-a făcut datoria. Mă bucur că și rezervele au intrat motivate și au arătat că ne putem baza pe ele și la finală. Aș vrea ca publicul să fie mai aproape de noi, să le încurajeze mereu pe fete, nu doar în momentele bune ale partidei” - a spus la final antrenorul Dan Fleșeriu.


 


De remarcat prezența la acest Final Four a doamnei Carmen Tocală, președinta FRBaschet. Superbe au fost și majoretele pregătite de prof. Elvira Csik și, bineînțeles, trupa Crazy Dancers, care împreună au întreținut atmosfera la pauză și între sferturi.

 

Pentru CSM au marcat:Teilane-19, Bjork,15, Pop-6, Drake-13, Orosz-11, Dunca-2, Szmutku-2, Mehmedic-2, Giurgiu-8, Meszaros-2, Băluță-6. Olajuwon nu a jucat, deoarece în meciurile de cupă se pot trece pe foaia de joc doar patru straniere.

ICIM Univ. Goldiş Arad – Sepsi Sfântu Gheorghe 66 - 63

 

Meci foarte frumos în a doua semifinală a Cupei. Aradul s-a calificat cu mari emoții în ultimul act, după un final pe muchie de cuțit în care Sepsi a ratat egalarea în ultima secundă prin Vescan.

 

Arădencele au început excelent și au luat un ușor avans, 12-4 în primul sfert. Sepsi a revenit așa cum avea s-o facă în mai multe momente din joc, însă n-a avut puterea de a trece în avantaj în momentele cheie, vedeta Gardin fiind lipsită de idei și mai mereu ineficientă la libere.

 

Cu Brosovszki într-o dispoziție bună de joc, arădencele, ajutate discret și de fluierași, a știut să gestioneze finalul. Graham și Ciocan au marcat de la libere la 63-63, iar Vescan a ratat ultima aruncare de trei puncte. ICIM merge în finală, iar Sepsi va juca din nou, ca și anul trecut, pentru bronz.

2153 vizite
Distribuie pe