Locale Altele
Joi, 16 Iulie 2020
Joi, 16 Iul 2020
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mani Gyenes, pe podium la Abu Dhabi Desert Challenge
Cristian Tudor  - Joi, 7 Aprilie 2011

Abu Dhabi Desert Challenge, prima etapă din actualul sezon al Campionatului Mondial de Rally-Raid, a fost un raliu în care toți cei trei piloți Vectra Racing înscriși au avut o evoluție constantă.

 

Emanuel Gyenes a avut de dus o luptă grea la clasa Open, el fiind nevoit să se impună în fața lui Tim Trenker, campionul mondial en-titre al clasei unde sunt înscrise motoare peste 450 cmc.

 

Pe lângă pilotul german, pentru care Emiratele Arabe Unite au devenit a doua casă, Mani a mai avut un adversar puternic în persoana polonezului Marek Dabrowski, și el o prezență constantă în rally-raidurile sezoanelor precedente.

 

Totuși, chiar dacă în cea mai grea zi a raliului Mani s-a clasat în fața celor doi, fiind cel mai rapid pilot care utilizează o motocicletă cu motor mai mare de 450 cmc, în clasamentul final al raliului sătmăreanul ocupă locul III. După ce a căzut foarte rău în penultima specială unde a fost cel mai rapid la Open , lui Mani i-a fost foarte greu să continue în același ritm și în ultima zi, acuzând dureri de claviculă.

 

Rezultatul lui Mani Gyenes de la Abu Dhabi Desert Challenge este trecut în istoria sportului cu motor din România ca cel de-al patrulea podium obținut de un sportiv român în Mondialul de Rally-Raid.

Două din clasările pe podium în acest campionat îi aparțin lui Marcel Butuza cea mai recentă – locul 3 clasa Producție în Raliul Tunisiei 2010 și una tot lui Mani, care în 2009 a câștigat Raliul Marocului la clasa Producție.

1094 vizite
Distribuie pe