Locale Altele
Marti, 26 Mai 2020
Marti, 26 Mai 2020
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Amical de gală Olimpia - Rapid
Florin Răchitan  - Duminica, 1 Iulie 2012

Câteva mii de sătmăreni au înfruntat soarele dogoritor de sâmbătă pentru a urmări meciul amical dintre Olimpia Satu Mare şi Rapid Bucureşti, echipă de top a campionatului naţional de fotbal ce a venit la Satu Mare cu toate vedetele antrenate de Ioan Ovidiu Sabău. În ciuda arşiţei şi a oboselii resimţite de jucătorii celor două loturi, spectatorii au avut parte de un meci destul de spectaculos, cu multe goluri. 

Lovitura de începere a fost dată de primarul Dorel Coica şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, cei care au organizat acest meci respectându-şi promisiunea făcută încă în timpul partidei cu Dinamo, în campania electorală, atunci când au anunţat că vor mai aduce la Satu Mare şi alte echipe din Liga I, pentru ca Olimpia să se „obişnuiască” încet-încet cu nivelul jocului din ligile superioare spre care aspiră.


 

Prima repriză a fost echilibrată, în sensul că cele două echipe au jucat de la egal la egal, aspect relevat şi de scorul de la finalul reprizei: 1 – 1. Primii care au marcat au fost oaspeţii, prin Andrei Ciolacu în minutul 7, iar replica galben-albaştrilor nu s-a lăsat aşteptată prea mult, aceştia egalând în minutul 9 prin Ionuţ Dănilă.
 

După pauză, marcatorul primului gol, Andrei Ciolacu, are o ratare incredibilă în faţa porţii Olimpiei, dar, după alte 20 de minute de presiune, Rapid preia conducerea prin golul înscris de Alexandru Coman în minutul 68. 

După acest moment, defensiva Olimpiei cedează definitiv, permiţându-le oaspeţilor să mai marcheze încă două goluri, plus un altul anulat de arbitru. Căpitanul Rapidului, Daniel Pancu a majorat scorul la 1 – 3  în minutul 72, după care Andrei Creţu a înscris un gol în minutul 80, dar acesta a fost anulat din motiv de fault în atac, însă acelaşi jucător se încăpăţânează şi stabileşte scorul final la 1 – 4 în minutul 87 al partidei.
 


 

La finalul meciului, antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a depănat amintiri cu cei din staff-ul tehnic al Olimpiei, evocând vremurile în care echipa sătmăreană evolua în Divizia A şi exprimându-şi speranţa că va reveni acolo, deoarece „în Satu Mare, la fel ca în Maramureş sau Bihor există potenţial, însă, în mod inexplicabil, fotbalul este neglijat în această parte a ţării”.

1955 vizite
Distribuie pe