Locale Altele
Sambata, 10 Decembrie 2022
Sam, 10 Dec 2022
Baschet feminin - aproape de minune
Cristian Tudor  - Duminica, 9 Noiembrie 2008

Sosite la Satu Mare cu un autocar ultimul răcnet şi personalizat, cum numai Steaua sau Dinamo mai posedă, vedetele de la BCM Târgovişte au fost aproape să plătescă prin înfrângere aroganţa şi aerele de superioritate cu care au venit la meciul cu CSM.
 
Până la urmă au reuşit să se impună, nu fără emoţii însă, în special în prima repriză sătmărencele nefiind cu nimic inferioare unei echipe cu un buget de patru ori mai mare: CSM Satu Mare – BCM Târgovişte 69-81 (19-18, 17-21, 15-23, 18-19).

           

Începutul meciului a aparţinut elevelor lui Dan Fleşeriu, care au luat un start lansat şi au condus cu 9-0 în minutul 5! Aşadar, multicampioanele de la Târgovişte au avut nevoie de aproape o jumătate de sfert ca să înscrie primele puncte, ajungându-se la 11-2. Apoi, până la sfârşitul primelor 10 minute oaspetele au mai redus din handicap, iar în sfertul doi au reuşit să preia pentru prima oară conducerea. Au fost însă şi momente în care antrenorul Cătălin Tănase punea presiune pe arbitri, care oricum nu au avut o zi prea bună şi avantajau uşor echipa mai bine cotată, cea care credea că vine la Satu Mare în excursie, dar a dat peste o ambiţioasă echipă a CSM-ului, care nu s-a predat nici o clipă.

           

Diferenţa, până la urmă, a fost făcută în sfertul trei când, pe fondul problemelor cu faulturile avute de Andreea Nemeş, Monica Urse şi Tunde Czukor, pivotul lotului naţional, Larisa Toma, a făcut legea sub panouri şi şi-a distanţat echipa la 62-51. Asta şi graţie unui coş de 3 puncte cu panoul înscris de la circa 9 metri de Monika Bukovszki în ultima secundă a sfertului. Numai că sătmărencele nu au cedat lupta nici în ultimele 10 minute şi diferenţa nu a mai crescut, în ciuda faptului că echipa din Târgovişte şi-a păstrat până la capăt americancele şi celelalte jucătoare străine (aveau în total 7) în teren. Avea să fie un scor final de 69-81, după un alt coş norocos marcat exact la fel de aceeaşi Bukovszki în ultima secundă de joc. Aşadar şi norocul a fost de partea oaspetelor...

           

Au marcat pentru CSM: Cherrise Graham 20, Monica Urse 15, Laura Drăgoescu 11, Tunde Czukor 8, Adina Pop 8, Adriana Pricop 3, Andreea Nemeş 2 şi Izabella Meszaros 2. Principalele marcatoare pentru BCM Târgovişte au fost Larisa Toma 24, Chrissy Givens 18, Cynthia Valentin şi Irina Crasnosciuc câte 10.

           

Celelalte rezultate ale etapei a 6-a în prima divizie: BC Teleorman Alexandria – SCM Craiova 85-66, ICIM Arad – Rapid 90-54, Sfântu Gheorghe – Olimpia 84-67, Sportul Studenţesc – Politehnica Iaşi 59-63, Alba Iulia – CET Govora 45-84.

Tags: baschet  feminin  targoviste  
1955 vizite
Distribuie pe