Locale Altele
Miercuri, 1 Aprilie 2020
Mie, 1 Apr 2020
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Antrenorii de Lupte se iau la trântă cu directorul CS Satu Mare
Veronica Hodas  - Marti, 9 Octombrie 2012

Antrenorii de la secţia Lupte a Clubului Sportiv Satu Mare, Tudor Barbul şi Szabo Ferenc, au organizat marţi o conferinţă de presă prin care au dorit să atragă atenţia opiniei publice asupra faptului că sportivii trec printr-o perioadă foarte grea din cauza lipsei banilor.

 

Directorul Marcel Tarţa a relatat la începutul conferinţei că s-a făcut o cerere către Primăria Satu Mare, prin care solicită 45.000 lei pentru zece competiţii naţionale şi internaţionale la care trebuie să participe atât sportivii secţiei de lupte, cât şi cei de la scrimă.

 

„Am făcut o cerere, dacă mi-ar veni bani de la Bucureşti le-aş da la toţi, dar nu mi-a venit decontul. Am fost chiar eu la Bucureşti, la Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, iar de acolo am primit un răspuns negativ. Conducerea nu vrea să ne vadă pe noi, directorii de cluburi, de aceea ar fi bine ca acestea să treacă în subordinea primăriilor. Am cerut bani la rectificarea bugetului local, dar nu am primit nimic, aşa ceva nu s-a mai întâmplat în ultimii 20 de ani” - a spus Marcel Tarţa.

 

Antrenorul Tudor Barbul a specificat faptul că din cauza bugetului foarte redus, clubul a ratat turneul final de cadeţi care a avut loc la Baia Mare, unde secţia CS Satu Mare trebuia să se prezinte cu opt sportivi, însă s-a prezentat doar cu jumătate dintre ei. Din această cauză au ratat etapa de Ligă Naţională, fiind descalificaţi.

 

De asemenea, acesta a mai menţionat faptul că directorul clubului neglijează secţia de Lupte, ca şi cum nici nu ar exista. „Mă simt prost, deoarece noi parcă nici nu am exista în acest club, ar trebui să fie un echilibru între cele două secţii” - a mai adăugat antrenorul Tudor Barbul.

 

În perioada 19-21 octombrie, la Ardud se vor desfăşura finalele naţionale la categoria de vârstă a copiilor. Cu toate că mai sunt doar câteva zile până la startul competiţiei, conducerea clubului nu s-a interesant şi nu s-a implicat în nici un fel.

 

Cei care au luat iniţiativa au fost antrenorii, alături de cei care aparţin de secţia de lupte, punând mână de la mână ca în ziua concursului să fie totul bine organizat. Sala de lupte a fost renovată din bani personali şi din sponsorizări, iar următorul pas e să se facă un teren pentru antrenament în curte, tot pe bani personali.

 

La competiţie vor participa peste 250 de luptători, iar arbitrii vor fi cei care au oficiat finalele la Jocurile Olimpice, Campionate Europene sau Mondiale.

1262 vizite
Distribuie pe