Locale Altele
Duminica, 26 Iunie 2022
Dum, 26 Iun 2022
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
CSM Satu Mare îşi face joi debutul în FIBA EuroCup
Veronica Hodas  - Miercuri, 24 Octombrie 2012

Sala LPS Satu Mare va fi joi, de la ora 18.00, gazda unui eveniment de mare amploare. . Echipa de baschet antrenată de Dan Fleşeriu îşi va face debutul în premieră, în FIBA EurocupLegat de acest subiect, în sala de şedinţe a Consiliului Local Satu Mare a avut loc miercuri, o conferinţă de presă susţinută de viceprimarii Marcela Papici şi Radu Roca, preşedintele CSM Valeriu Neagu şi preşedintele secţiei de baschet, Florin Mureşan.

Echipa pe care CSM Satu Mare o va  întâlni nu este una oarecare, este o formaţie puternică, este vice-campioana Franţei Balma Montpellier şi totodată lider la zi din campionatul Hexagon.  

Din lotul francez vor face parte şi patru vicecampioane olimpice,  Lidija Turcinovic, românca Ana Cătăchițiga, vedeta naționalei Croației,  Ana Lelas  și extrema Geraldine Robert, din Gabon.

Viceprimarul şi totodată membru al CSM-ului, Marcela Papici a ţinut să sublinieze că în această competiţie sunt  regulile foarte stricte şi sunt standarde de organizare care trebuie respectate în teren, sala de sport şi în afara sălii.

FIBA EuroCup este o provocare atât pentru echipă, cât şi pentru oraşul nostru. Pentru prima dată echipa are de respectat niște standarde înalte, niște condiții care dacă nu sunt întrunite, ne costă mulți bani. Noi am achitat o taxă pentru participare de 20.000 de euro, din care vor fi retrase eventualele amenzi. În caz că reușim să respectăm regulile ne luăm banii înapoi”, a declarat viceprimarul, Marcela Papici.

Viceprimarul Radu Roca a mai adăugat că organizarea trebuie să fie exemplară atât în teren, cât şi în tribună. “Acest meci este o provocare atât pentru oraşul nostru, pentru Primărie, cât şi pentru baschetul sătmărean. Trebuie să avem o organizare exemplară atât în tribună, cât şi în teren”.

 “La nivel de jocuri este prima manifestare de amploare, o premieră pentru sătmăreni. Ne bucurăm să avem tot sprijinul Primăriei şi Consiliului Local şi încercăm să facem tot posibilul să ieşim cu fruntea sus”, a adăugat preşedintele CSM, Valeriu Neagu.

De la preşedintele secţiei de baschet, Florin Mureşan am aflat că datorită regulamentului FIBA care este foarte strict, nu vor evolua americancele Uthaya Drye şi Italee Lucas, deoarece o echipă are voie să joace doar cu două jucătoare extracomunitare. Astfel, cele două extracomunitare care vor intra în teren vor fi Khadijah Whittington şi Shanika Freeman.  De asemenea, Florin a mai declarat că echipa franceză este una foarte valoroasă.

Meciul va fi arbitrat de arbitrii din Italia, Macedonia şi Bulgaria, iar comisarul va fi din Serbia.

Lotul pe care Dan Fleșeriu se va baza în acest meci va fi alcătuit din Andreea Orosz, Annemarie Părău Freeman, Whittington, Dara Kovacevic, Hajnalka Szlimak, Monica Ivan, Rada Giurgiu şi Renata Szmutku.

O noutate vor fi tricourile pentru suporteri care vor fi puse în vânzare la intrarea în sală, preţul unuia va fi de 20 lei, iar preţul unui bilei 10 lei. Baschetbalistele au foarte mare nevoie de încurajări şi tocmai de aceea aşteaptă ca suporterii să fie prezenţi la meci într-un număr cât mai mare.

Pentru cei care nu vor putea ajunge la meci, vor putea urmări partida în direct pe Nord-Vest TV sau pe www.nordvest-tv.ro .


20 de jandarmi vor asigura ordinea publică la meci

Peste  20  de jandarmi vor fi angrenaţi, joi, în misiuni de asigurare a ordinii publice la  meciul internaţional de bachet feminin, disputat între CSM Satu Mare şi Balma Montpellier Franţa.

Având în vedere faptul că, jandarmii sătmăreni sunt angrenţi în misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestările ocazionate de Ziua Armatei, în municipiile Satu Mare şi Carei,  Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Satu Mare a solicitat sprijinul colegilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj Napoca, de unde vor veni 17 de jandarmi.

Jandarmii recomandă spectatorilor să dea dovadă de fair –play şi să respecte regulile stabilite de organizatori.

Pentru sesizarea faptelor antisociale cetăţenii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

 

1472 vizite
Distribuie pe