Locale Altele
Sambata, 18 Mai 2024
Sam, 18 Mai 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mircea Lucescu - director tehnic, Răzvan - selecţioner!
Evenimentul Zilei  - Sambata, 11 Aprilie 2009
Surse federale susţin că FRF pregăteşte o variantă-şoc: „Il Luce” să coordoneze toate loturile, iar fiul său să pregătească naţionala mare.

Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a planificat imediat după înfrângerea naţionalei cu Serbia, 2-3 la Constanţa, noua strategie de la echipa naţională. Surse apropiate preşedintelui FRF ne-au dezvăluit ieri că soarta lui Piţurcă a fost peceltuită încă dinaintea eşecului din Austria. „Naşul” a decis să joace o carte mare, angajând negocierile cu familia Lucescu!

Conform planului, Mircea Lucescu ar urma să ocupe funcţia de director tehnic, supervizând activitatea tuturor echipelor naţionale, iar Răzvan Lucescu s-ar ocupa numai de reprezentativa de seniori. Tatăl ar răspunde de elaborarea unui plan coerent, pe termen lung, în privinţa loturilor, iar fiul ar avea ca prim obiectiv calificarea la Europenele din 2012.

Sandu a tatonat terenul, primind semnale că seniorul ar fi de acord cu acest proiect. „Il Luce” a spus în repetate rânduri că s-ar întoarce la naţională numai într-o funcţie de director tehnic. Ulterior, lucrurile au avansat, iar Mircea Lucescu şi-a dat acordul de principiu. În final, şi fiul său - care era mai reticent - a acceptat, însă cu condiţia fermă ca să i se acorde drepturi depline la naţională, iar tatăl său să nu stea pe banca tehnică la meciuri!

Singura piedică ar fi cea financiară. Luceştii, aduşi la pachet, ar costa peste un milion de euro pe an, în condiţiile în care federaţia îi plătea lui Piţurcă 600.000 de euro.

Nu vorbeşte despre naţională de faţă cu Ahmetov

Mircea Lucescu a avut joi o zi foarte bună. La prânz fost nominalizat drept tehnicianul favorit pentru a prelua naţionala României, iar seara, echipa sa, Şahtior Doneţk, a câştigat meciul din prima manşă a „sferturilor” Cupei UEFA, 2-0 cu Olympique Marseille. Contactat de EVZ după finalul partidei cu francezii, „Il Luce” a evitat subiectul posibilei sale înscăunări: „Sunt la masă cu Ahmetov (n.r. - patronul echipei). Nu pot să vorbesc despre aceste lucruri... Am contract până în mai cu Şahtior şi n-ar fi corect”. Tot luna mai este termenul-limită asumat de federaţie pentru a găsi un nou antrenor pentru tricolori.

În cazul în care familia Lucescu refuză, FRF va discuta în secret cu Ioan Andone, Gheorghe Hagi, Loţi Bölöni şi Dan Petrescu.

Mircea Sandu nu vrea să facă o listă de priorităţi. „Ne interesează ca noul antrenor să fie optimist. Piţurcă a fost demis şi pentru că îşi pierduse optimismul... Am văzut la televizor că Olăroiu a fost ezitant... Asta este filosofia lui şi nu cred că mai e în cărţi”, ne-a declarat Mircea Rădulescu, directorul Şcolii Federale de Antrenori şi unul dintre cei responsabilizaţi de Ionuţ Lupescu să contribuie la numirea noului selecţioner.

„Piţurcă ar putea refuza demiterea”


Surse din cadrul FRF susţin că Victor Piţurcă nu este împăcat cu modul în care a fost înlăturat. „El dorea să mai continue. Spunea că are în plan să mai promoveze nişte jucători, aşa cum a făcut cu Tănase, Bourceanu şi Max Nicu. Să-l ţină lumea minte măcar pentru asta. Este posibil ca Piţurcă să facă o problemă din această demitere şi să refuze cei 250.000 de euro. Deocamdată, actul nu a fost semnat”, ne-a declarat o persoană din interiorul federaţiei.
Tags: lucescu  antrenor  director  tehnic  
3802 vizite
Distribuie pe