Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Corpodean şi Savaniu, puşi în libertate sub control judiciar
Cristian Tudor  - Vineri, 8 Mai 2009

Arbitrii Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu, arestaţi în dosarul corupţiei din arbitraj, au fost puşi în libertate sub control judiciar, vineri după-amiază, în baza unei decizii a magistraţilor Curţii de Apel Piteşti.

           

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au admis, vineri după-amiază, recursurile introduse de avocaţii celor doi inculpaţi şi au casat sentinţele Tribunalului Argeş de respingere a cererilor de eliberare provizorie sub control judiciar înaintate de cei doi arbitri.

           

Potrivit judecătorului Paula Andrada Coţovanu, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Piteşti, decizia cuprinde câteva măsuri restrictive, şi anume ca inculpaţii să nu se deplaseze la spectacolele sportive, să nu se apropie de co-inculpaţi şi de familiile acestora, de martori şi de experţi şi să nu execute profesia sau meseria avută la data arestării.

           

Sentinţa este definitivă şi nu mai poate fi atacată cu recurs de către procurori, iar în aceste condiţii magistraţii Curţii de Apel Piteşti au dispus punerea de îndată în libertate a celor doi arbitri, a mai precizat sursa citată.

           

Arbitrii Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu au fost aduşi, vineri, în jurul orei 13.20, din arestul Poliţiei Argeş, la Curtea de Apel Piteşti, unde a fost judecat recursul formulat de avocaţii acestora la decizia Tribunalului Argeş, de respingere a cererilor de eliberare condiţionată sub control judiciar.

           

Cererile de eliberare condiţionată formulate de arbitrii Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu au fost respinse ca neîntemeiate de către magistraţii Tribunalului Argeş, deciziile fiind atacate cu recurs de către avocaţii celor doi.

           

Arbitrii Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean, pecum şi vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, au fost arestaţi preventiv, în 23 aprilie, pentru 29 de zile, de Tribunalul Argeş, sub acuzaţia de luare de mită.

Tags: savaniu  eliberat  control judiciar  
5268 vizite
Distribuie pe