Locale Altele
Joi, 29 Octombrie 2020
Joi, 29 Oct 2020
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Magica Steaua, al treilea sezon consecutiv in Champions League
Evenimentul Zilei  - Joi, 28 August 2008
Steaua a învins cu 1-0 (0-0) aseară, în Ghencea, echipa turcă Galatasaray şi s-a calificat pentru a treia oară consecutiv în grupele Ligii Campionilor la fotbal.

În urmă cu două săptămâni, „roş-albaştrii“ remizaseră la Istanbul (2-2). Unicul gol al meciului de la Bucureşti a fost înscris de Bănel Nicoliţă, în minutul 57, dintr-o poziţie clară de ofsaid. „Jardel“ marcase un gol şi în tur, pe „Ali Sami Yen“. „Roş-albaştrii“ au obţinut cea de-a şasea prezenţă de-a lungul timpului în grupele Ligii, după seria reuşitelor din perioada ’94-’97. De data aceasta, prin accederea la masa bogaţilor, Steaua va obţine cel puţin 15,5 milioane de euro.

„E o minune! Ar trebui să ni se ridice statui. Clubul s-a îmbogăţit astă-seară“, a concluzionat la final Mirel Rădoi, căpitanul echipei din Ghencea. Formaţia antrenată de Marius Lăcătuş se alătură astfel celor de la CFR Cluj, calificaţi din oficiu datorită calităţii de campioni ai României. Tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor va avea loc astă-seară, începând cu ora 19.00. Steaua va fi repartizată în cea de-a treia urnă valorică, iar CFR Cluj în urna a patra (ultima).

Turcii s-au ploconit la Înalta Poartă din Ghencea

Prima repriză a dramaticei partide, jucată pe Stadionul Steaua, a fost foarte echilibrată, oaspeţii - care aveau nevoie de victorie după 2-2 în tur, la Istanbul - încercând să forţeze victoria. Australianul Harry Kewell a ţintit transversala porţii lui Zapata în minutul 4, dându-le fiori reci zecilor de mii de spectatori şi milioanelor de telespectatori. Steliştii au strâns însă rândurile, rezistând iureşului „ienicerilor“.

O dată cu trecerea timpului, a devenit însă tot mai evident că Galatasaray nu se descurcă în faţa tenacităţii steliştilor. „Roş-albaştrii“ au început mai bine partea a doua, iar brazilianul Arthuro a trimis mingea, în minutul 52, în bara transversală a porţii lui Aykut.

Românii au dus greul


Bănel Nicoliţă a deschis scorul în minutul 57, după ce a scăpat singur cu Aykut şi l-a învins cu un şut la colţul lung. În momentul pasei lui Juan Carlos Toja, „Jardel“ se afla însă în poziţie de ofsaid, nesemnalizată de asistentul Cristiano Copelli.

În minutul 78, Steaua a avut o mare ocazie, dar, după ce Arthuro s-a încurcat în careu, mingea a sărit la Moreno, care nu l-a putut învinge pe Aykut. Portarul turcilor a respins apoi şutul lui Dayro, din minutul 87. Sud-americanii gazdelor au fost, de altfel, punctul slab al Stelei. Moreno, Arthuro, Toja şi Thiago n-au justificat sumele şi speranţele investite în ei, ratând în atac ocazii colosale. Se poate spune că artizanii calificării au fost tot vechii „piloni“ stelişti: Rădoi, Goian, Bănel Nicoliţă, Ovidiu Petre.

Galeria oaspeţilor a creat probleme la intrarea în stadion. Trei suporteri turci au fost prinşi încercând să introducă torţe în tribune, fiind conduşi la poliţie.
2249 vizite
Distribuie pe