Locale Altele
Sambata, 23 Septembrie 2023
Sam, 23 Sept 2023
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Fiorentina - Steaua, remiză albă
ProSport  - Miercuri, 1 Octombrie 2008

Bântuit de amintiri, Lăcătuş a jucat prima repriză pe cartea contraatacului. Cu Rădoi introdus "cu forţa" în primul 11, Steaua a început curajos partida. Italienii, încurcaţi în pase, mai ceva ca macaroanele, s-au bazat pe faptul că Mutu ştia pe de rost toate "mutările" lui Rădoi, Ghionea şi Goian, dar n-a fost să fie.
 

Molipsit de orgoliul "Briliantului", Gilardino intră rapid în joc şi îi joacă pe degete pe stelişti, apropiindu-se o dată pe minut de poarta lui Zapata. Tifossii din tribune oftează, dar ocaziile se împart parcă egal atunci când Semedo scapă singur pe partea stângă dar îl ocoleşte cu pasa pe Dayro aflat în careu. Tot "Pantera" a fost la capătul şutului trecut milimetric de poarta lui Frey doar câteva minute mai târziu.


Fioretina gâfâie, dar Bănel aleargă....îl chinuie pe Semedo cu pase lungi, dar steliştii se invită reciproc la şuturi pe poartă, iar Frey stă liniştit. Se joacă pe contre, dar italienii par să se teamă de români mai mult decât o ştiam de la ştiri. Lovin e altruist şi îl trimite pe Semedo singur cu portarul (30), dar ex-ceferistul vede negru în faţa ochilor şi ratează cea mai mare ocazie a primei reprize. Finalul reprizei are în prim-plan tot români, Mutu şi Goian sunt actorii ultimei ratări la poarta lui Zapata, care-l disperă pe "Briliant", dar îi linişteşte pe apărătorii stelişti

Dat dispărut în prima repriză, Dayro Moreno vrea să se revanşeze. Nu trece mult de la fluierul arbitrului şi Bogdan Stancu se trezeşte în careu cu mingea la picioare, dar este blocat rapid de fundaşii italieni şi faza se diluează. Fiorentina îşi ia inima în dinţi şi se aruncă spre poarta Stelei, dar Rădoi îi împinge departe de poarta lui Zapata pe ai lui. Mutu continuă să fie "capo di tutti capi" şi le arată lui Santana şi Almiron calea spre careul stelist.


"Disperarea" lui Mutu este răsplătită cu o lovitură liberă(66), trimisă în bară parcă să-i intimideze şi mai tare pe conaţionalii. Steaua nu mai iese din propria jumătate şi le dă curaj italienilor. Ghionea şi Ogăraru nu fac decât să arunce în faţă mingile "construite" de Santana şi Montolivo.

Odată cu intrarea lui Szekely jocul Stelei se dinamitează iar Semedo şi Bănel îl duc pe Lăcătuş în pragul disperării cu ratările lor singuri cu portarul.Finalul de partidă îi găseşte pe stelişti încuiaţi în propriul careu. Fiorentina îşi pierde calmul şi bubuie toate mingiile spre Zapata, Mutu cere mingea de la ai lui şi ţipă la stelişti. Kapetanos intră în ultimul minut doar ca să-şi treacă numele pe lista ratangiilor şi să dea impresia că Steaua a şi atacat. Partida se termină cu un punct surprinzător pentru Steaua, iar Fiorentina a demonstrat că italienii şi românii au ceva în comun.

Tags: steaua  fiorentina  egal  
2372 vizite
Distribuie pe