Locale Altele
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Mie, 29 Nov 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentLocaleInternInternaţionalCelebrităţiPink BlogŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cea mai tare petrecere, cu Argus
Sergiu Lenghel  - Sambata, 20 Martie 2010

Adunaţi-vă prietenii, sunaţi-vă rudele, că e chef de chef! Cea mai tare petrecere are loc în fiecare vineri şi sâmbătă seara în restaurantul Central, alături de băieţii din formaţia Argus. În localul situat sub treptele din Piaţa 25 Octombrie, pe Bulevardul Transilvania, distracţia e la ea acasă.

 

Cu un program muzical de excepţie, toţi sătmărenii care vor să asculte melodiile etno-folclorice cântate de Dani Fernea (solist vocal), Călin Borşe (saxofon/taragot) şi Adi Tripon, cunoscut ca şi Adi de la Satu Mare (orgă/acordeon), sunt aşteptaţi în fiecare vineri şi sâmbătă, după ora 21, în cel mai central loc din Sătmar.

 

În timp ce serviţi un pahar de vin sau să vă potoliţi foamea cu nişte mititei gustoşi, la care merge neapărat o bere, atmosfera este întreţinută de trupa care a făcut istorie în Satu Mare, de numele Argus auzind din ’90 încoace toţi petrecăreţii.

 

Dani Fernea, fondatorul acestei trupe, are un timbru vocal inconfundabil, fiind un "veteran" al muzicii de petrecere, iar din vara anului trecut i s-au alăturat şi Călin cu Adi, reuşind astfel să atragă multă lume la fiecare sfârşit de săptămână.

 

Împreună au înregistrate opt piese, dar au filmat şi trei videoclipuri, care sunt deja difuzate pe posturile locale de televiziune, dar şi pe canalul de muzică populară Etno TV. "Sunt piese preluate din folclor, reorchestrate pe un stil mai nou" - spune Dani Fernea, solistul vocal.
 

 

Numele trupei nu l-a ales întâmplător, Argus fiind un zeu grec care vedea lumea cu nu mai puţin de 1.000 de ochi. "M-am orientat spre acest nume, deoarece, aşa cum Argus vedea lumea cu ochii săi, şi noi vedem de pe scenă publicul în felul nostru" - adaugă Dani, care cântă de aproape 20 de ani în trupa înfiinţată de el.

 

Pe muzica de petrecere, etno sau lăutărească se dansează la Central până dimineaţa, iar piesa de rezistenţă este "Vinu", ţuica şi cu berea", prietenii ştiu de ce...


 

"Scena e altarul meseriei pe care o fac" - afirmă Călin Borşe, taragotistul formaţiei, considerat unul dintre cei mai buni instrumentişti din judeţ. Cei trei lucrează la un album ce va fi lansat în acest an, însă de Sărbătorile Pascale îi puteţi urmări şi în cadrul unei emisiuni prezentate de cântăreţul Raoul, intitulată "Un pahar favorit", difuzată la Favorit TV.

 

Solicitaţi să cânte la diverse evenimente, băieţii de la Argus şi-au respectat blazonul de fiecare dată, dovadă fiind şi numărul mare de nunţi, botezuri sau alte manifestări unde au fost invitaţi. Ultimele noutăţi, videoclipuri cu formaţia Argus şi datele lor de contact le puteţi găsi accesând site-ul lor oficial : www.argussatumare.ro
6192 vizite
Distribuie pe