Locale Altele
Miercuri, 19 Februarie 2020
Mie, 19 Feb 2020
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentLocaleInternInternaţionalCelebrităţiPink BlogŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mâncăm turtă dulce la vară?
Sergiu Lenghel  - Duminica, 11 Aprilie 2010

Dacă în anii trecuţi nu se putea imagina nici un week-end de vară în care să nu se organizeze undeva în judeţ vreo sărbătoare cu mici, bere, kurtos-kalacs şi turtă dulce, se pare că în vara aceasta trebuie să ne punem pofta-n cui. Premierul Emil Boc le-a sugerat primarilor să renunţe la astfel de obiceiuri, că-i criză.
 

 

La începutul lunii mai, odorenii aveau parte, de obicei, de Ziua Comunei, însă criza a lovit puternic localitatea condusă de primarul Dumitru Pop, care a renunţat încă de anul trecut la organizarea acestui eveniment.

Deşi a mai rămas mai puţin de o lună până la eventualele manifestări, o decizie finală se va lua peste câteva zile. "În buget avem cuprinsă suma de 50.000 lei pentru manifestări, însă nu depinde doar de mine. Anul trecut a fost criză, dar acum am ieşit din criză, părerea mea. Eu îmi doresc să aibă loc Ziua Comunei, urmează să se discute în comisie şi vom şti exact" - afirmă primarul comunei Odoreu.
 

 

Primarul oraşului Livada, Ioan Sebesi, îşi doreşte pentru acest an o manifestare de o amploare mult mai mică, fără mare tam-tam, dar care să coincidă cu inaugurarea primului ştrand pentru livezeni. "Dacă a spus Boc să nu se mai facă astfel de evenimente, trebuie să-l ascultăm. Nu m-am gândit să organizez anul acesta, dar va fi ceva de mai mică amploare, la noul ştrand” - susţine primarul din Livada, evenimentul urmând să aibă loc la sfârşitul lunii iunie.
 

 

La Ardud, nu sunt mari speranţe pentru organizarea Zilei Oraşului. Primarul Marius Duma spune că sărbătoarea ardudenilor necesită prea mulţi bani, astfel că prioritate au acum proiectele aflate în derulare. Manifestările trebuiau să aibă loc la mijlocul lunii august.
 

 

În aceeaşi perioadă urma să se organizeze şi Ziua Comunei Turţ, însă primarul Ioan Belbe nu le va mai oferi oşenilor concerte în 2010. "Nevoia te învaţă. Criza încă nu a trecut. Găsim altă modalitate pentru oşenii noştri de a se distra" - mărturiseşte primarul din Turţ.

 

Negreştiul nu renunţă, oşenii urmând să aibă parte şi anul acesta de Ziua Oraşului. Primarul Nicolae Bura a confirmat că ediţia din acest an va avea loc, ca de obicei, de Sfântă Mărie.
 

 

În municipiul Carei, totul depinde de sponsorizări. Dacă primarul Eugen Kovacs nu se poate pronunţa momentan, afirmând că "e posibil să aibă loc", viceprimarul Ludovic Keizer este mai ferm în declaraţii: "Dacă suntem acoperiţi în mare parte din sponsorizări şi din chiria pentru spaţiile ocupate de comercianţi, vom organiza şi această ediţie. Încă nu s-a hotărât nici în Consiliul Local bugetul, dar sperăm ca şi anul acesta să le oferim careienilor manifestări frumoase."
 

 

Vestea bună vine din oraşul Tăşnad, unde, anul trecut, prăbuşirea sediului Primăriei a făcut ca manifestările să nu mai aibă loc, din lipsă de bani. Viceprimarul Ionel Astalîş afirmă că se va organiza pe data de 15 august o nouă ediţie a Zilei Oraşului, fiind programate concerte susţinute de trupe româneşti şi maghiare.
 

 

Manifestările de cea mai mare amploare vor fi cele din municipiul Satu Mare. Bugetul alocat pentru Ziua Oraşului Satu Mare 2010 este de 150.000 lei, adică la fel ca şi anul trecut, doar că acum se vor mai cheltui din aceşti bani şi pentru manifestările dedicate Zilei Copilului, ce vor avea loc pe 1 iunie în Grădina Romei.
 

 

Ediţia cu numărul XIV va avea loc în Centrul Nou pe data de 29 mai, iar organizatorii de la Centrul Cultural "G.M. Zamfirescu" se gândesc să readucă pe scenă trupa Voltaj, mult îndrăgită de sătmăreni. În aceeaşi zi se va organiza în Grădina Romei şi prima ediţie a Festivalului Pălincii.

4990 vizite
Distribuie pe