Locale Altele
Vineri, 7 Octombrie 2022
Vin, 7 Oct 2022
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentLocaleInternInternaţionalCelebrităţiPink BlogŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sathmarer Bierfest - UPDATE
Florin Răchitan  - Luni, 15 Octombrie 2012

Chef de pomină sâmbătă seara la Sathmarer Bierfest în cortul festiv de la Hotel Dana 1 de pe Drumul Careiului, care s-a dovedit a fi neîncăpător pentru puhoiul de sătmăreni dornici de petrecere în stil nemţesc, după modelul celebrului Oktoberfest din Munchen.
 

 

Alături de sutele de sătmăreni au petrecut şi oficialităţile locale şi politicieni cunoscuţi, precum primarul şi viceprimarul Dorel Coica, respectiv Radu Roca, ministrul Ovidiu Silaghi, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, deputatul Ioan Holdiş sau vicepreşedintele PD-L, Andreea Paul.
 

Formaţia Wolayersee Echo, adusă tocmai din provincia austriacă a Carintiei, a asigurat atmosfera autentică specifică petrecerilor germane, la care au contribuit şi fanfarele şvăbeşti din judeţul Satu Mare sau dansatorii de la ansamblul „Gute Laune” al Forumului Democrat German, care n-au ezitat să se ia la întrecere şi în dansurile rock’n’roll cu puştanii de la Liceul German „Johann Ettinger”.
 

Sufletul petrecerii a fost, bineînţeles, Ricky Dandel, care a făcut un veritabil one-man-show foarte apreciat de mulţimea de petrecăreţi care, la un moment dat, s-au aliniat în spatele lui pentru a forma un trenuleţ uman, ce a făcut mai multe ture prin cort şi în împrejurimi. Distracţia continuă şi duminică seara!
Sâmbătă, 13 octombrie

În Centrul Vechi din Satu Mare a avut loc sâmbătă deschiderea oficială a Festivalului Berii din Satu Mare – Sathmarer Bierfest, organizat după modelul celebrului Oktoberfest din Munchen.

 
La fel ca în patria acestei sărbători, onoarea de a deschide primul butoi de bere i-a revenit primarului municipiului, Dorel Coica, acesta reuşind să-i dea cep din două lovituri, glumind că acesta este numărul mandatelor pe care şi le doreşte la conducerea Primăriei.


 

După acest moment, ar fi trebuit să fie sarcina primarului să bea dintr-o suflare şi prima halbă de un litru de bere, însă după câteva înghiţituri, Dorel Coica l-a delegat pe viceprimarul Radu Roca să ducă la bun sfârşit această misiune, iar acesta s-a achitat cu brio de sarcină, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, la fel cum au sorbit cu nesaţ din primele halbe şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, senatorul Valer Marian şi prefectul Eugeniu Avram.


 

Apoi, la indicaţiile amfitrionului Ricky Dandel, încolonaţi în spatele carului plin cu butoaie cu bere şi al fanfarei şvăbeşti din Beltiug, oficialităţile, ansamblurile folclorice germane, maghiare şi româneşti, dar şi ceilalţi sătmăreni participanţi la ceremonie au făcut turul Centrului Vechi şi s-au îndreptat spre locul de desfăşurare al Sathmarer Bierfest, cortul festiv din spatele Hotelului Dana 1 de pe Drumul Careiului.
 


 

Acolo petrecerea a început încă de vineri seara şi continuă sâmbătă şi duminică până noaptea târziu, în organizarea societăţii Zirmer Bud SRL, a Forumului Democrat German, a Asociaţiei Economice Româno-Germane, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Judeţean Satu Mare.

 

Consumaţia se face pe bază de vouchere ce pot fi cumpărate la faţa locului, preţul unui voucher fiind de 25 de lei, acesta incluzând produse alimentare tradiţionale bavareze şi o halbă de un litru de bere adusă special din Germania. Muzica este asigurată de o trupă adusă din Austria, care cântă melodii specifice petrecerilor germane, precum şi de fanfarele şvăbeşti din judeţul Satu Mare.
 

 

Vom reveni cu detalii şi fotografii de la petrecere!

5187 vizite
Distribuie pe