Locale Altele
Luni, 16 Decembrie 2019
Luni, 16 Dec 2019
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentLocaleInternInternaţionalCelebrităţiPink BlogŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Concurs judeţean de tăiat porci
Florin Răchitan  - Duminica, 3 Februarie 2013

Ajuns deja la a III-a ediţie, concursul judeţean de tăiat porci, organizat de Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, s-a desfăşurat sâmbătă la târgul din Carei, pe o ploaie mocănească ce a fost, însă, complet ignorată de membrii celor 25 de echipe participante, aceştia „încălzindu-se” în continuu cu palincă şi vin fiert, aşa cum cere tradiţia la asemenea evenimente ;))
 


Echipele au reprezentat organizaţiile locale UDMR din diferite zone ale judeţului, dar au fost invitate şi mai multe echipe din Ungaria.

 

Invitatul de onoare a fost chiar preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, el fiind însoţit de parlamentarii sătmăreni Pataki Csaba şi Kereskenyi Gabor, dar şi foşti lideri judeţeni şi locali, precum Csehi Arpad sau Iuliu Ilyes.
 

 

Aceştia au vizitat standul fiecărei echipe participante şi au „ajutat” juriul format din patronii unor cunoscute restaurante din Satu Mare şi Carei să acorde punctaje pentru preparatele tradiţionale din carne de porc, precum toroş, caltaboşi, cârnaţi, sângerete, tobă sau şorici.

 

La finalul manifestării, au fost acordate premii pentru fiecare categorie de preparate tradiţionale, dar şi premii speciale pentru cel mai lung cârnaţ sau cea mai bună palincă, concursul încheindu-se, aşa cum era de aşteptat, cu un chef de pomină.
 





3641 vizite
Distribuie pe