Locale Altele
Duminica, 4 Decembrie 2022
Dum, 4 Dec 2022
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentLocaleInternInternaţionalCelebrităţiPink BlogŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Record mondial de Moşi Crăciuni la Bucureşti
Cotidianul  - Luni, 22 Decembrie 2008
Aproape 4.000 de Moşi voluntari au împărţit copiilor cadouri pe străzile din Capitală, duminică, în dorinţa de a doborî recordul din Guinness Book. Vechiul record era stabilit în Taipei, unde 3.618 Moşi Crăciuni au împărţit cadouri ambalate în cutii roşii.


Evenimentul care a avut loc duminică a fost organizat de Primăria Capitalei, Coca-Cola şi Cadbury. Moşi Crăciunii au plecat în marş, duminică, în jurul orei 13.00, din Piaţa Constituţiei spre Piaţa Unirii. Moşii au primit cutii roşii cu bomboane şi ciocolată, pe care le-au împărţit trecătorilor pe traseul spre Piaţa Unirii. Robert şi Alina, doi dintre Moşii voluntari, au declarat pentru Cotidianul: „Am venit din proprie iniţiativă.

Suntem plăcut surprinşi pentru că se promovează şi Bucureştiul într-un fel“. După ce au împărţit cadourile, Moşii au fost contabilizaţi, în funcţie de numărul de costume împărţite de Coca-Cola. Bilanţul final a fost de 3.939 de Moşi.
 
Reprezentanta Guinness Book la acest eveniment a declarat: „Nu mi-a fost uşor să cred că Bucureştiul va putea reuşi lucrul acesta. Începând de astăzi, noul record de 3.939 de Moşi prezenţi pe stradă împărţind cadouri va fi trecut în Guinness Book“.
Condiţiile impuse de Guinness World Record au fost ca la adunare să participe peste 3.000 de Moşi Crăciuni, care să împartă daruri ambalate în cutii roşii. După ce a primit certificatul de onoare prin care se certifică faptul că recordul de Moşi prezenţi pe stradă va fi trecut în Guinness Book, primarul general Sorin Oprescu a declarat: „Bucureşteni, o chestiune am rezolvat-o: suntem în Cartea Recordurilor. Semnificaţia este una clară - nu numai în această perioadă a sărbătorilor verbul a dărui din suflet trebuie să devină o conduită pentru toţi bucureştenii, pentru toţi românii“. La eveniment au participat şi reprezentanţi ai ziarului Cotidianul, care au împărţit trecătorilor 4.000 de cărţi din colecţiile „Literatura“ şi ENCICLOPEDICA.
 
Edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, a mai anunţat că, de sărbători, Pri-măria Capitalei va încerca să mai bată două recorduri, şi anume cele pentru cel mai mare tort şi cel mai lung cârnat. Astfel, pe 27 decembrie se va găti cel mai lung cârnat, 2.250 de metri, actualul record fiind deţinut de Serbia, care a preparat un cârnat cu o lungime de 2.020 metri. Pe 28 decembrie se va prepara cel mai mare tort, care va avea 140 de metri, cu 20 de metri mai mult decât cel mai mare tort preparat până în prezent, în Sidney, Australia.

Tags: mos  craciun  record  bucuresti  
2257 vizite
Distribuie pe