Locale Altele
Marti, 21 Mai 2024
Marti, 21 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentLocaleInternInternaţionalCelebrităţiPink BlogŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Parfumul de 3.000 de euro, cumpărat de şase români
Evenimentul Zilei  - Vineri, 26 Septembrie 2008
A venit la Bucureşti ca să lanseze o altă esenţă de lux a casei de parfumuri pe care o conduce împreună cu tatăl său - „1872 Limited Edition Artwork“.
 
Victoria Christian a stat în România aproape o zi, în care ar fi vorbit neîncetat despre esenţele care-i fac pe oameni să dea şi 3.000 de euro pe 30 de mililitri de „lichid“. „No. 1“, „spuma parfumurilor de lux din întreaga lume“, cum îl alintă Victoria, costă, la Madison, parfumeria exclusivistă din Capitală, fix 9.460 lei/30 ml de esenţă pură. Lansat la noi la sfârşitul anului trecut, parfumul a fost cumpărat până acum de şase români.

Prima clientă - o tânără femeie de afaceri din Sibiu. Cea mai de preţ variantă - „No. 1 Imperial Majesty“ - cu parfum care se află într-un flacon din cristal de Baccarat, garnisit cu un diamant alb, de cinci carate, prins într-un inel de 18 carate, la gâtul sticlei, costă 215.000 de dolari. Nu există decât zece astfel de exemplare şi nu se comercializează în România. „Despre «No. 1» e păcat să vorbeşti şi atât. Trebuie să-l simţi. E pur şi simplu «Wow!»“, spune fiica lui Clive despre esenţa care îmbină arome de lemn de santal din India, note de piersică albă şi ananas, garoafe, iasomie şi trandafiri şi vanilia tahitiană, descoperită în Mexic în 1520.

„Când l-a făcut, tata nu s-a gândit niciun moment «Gata, va fi cel mai scump parfum din lume!». Dar nici nu şi-a impus limite în privinţa ingredientelor. Tata e foarte «english», nu-i place să se încurce în preţ. Adevărat, vindem cel mai scump parfum, dar şi cel mai bun!“, afirmă, fără modestie, Victoria. Crede că fiecare picătură de esenţă Clive Christian are imensa calitate de a se „topi“ în pielea celui care o poartă: „Parfumurile noastre sunt cele mai preţioase bijuterii. Nişte accesorii minunate, deşi invizibile!“.

Sticluţa din 1872

Povestea lui „1872“ - parfumul lansat la Bucureşti în premieră mondială - e legată de începuturile afacerii Clive Christian: „Aveam patru ani când, împreună cu tata, am descoperit, în casa noastră din Cheshire (Anglia - n.r.), o sticluţă mică, verde. Era parfumul înnobilat de Regina Victoria în 1872“, povesteş te femeia de 30 de ani, specialistă în miresme.

Sticluţa verde l-a determinat pe Clive Christian să cumpere, în 1999, „Crown Perfumery“ şi să-i resusciteze prestigiul cu cele trei esenţe pe care le-a creat - „No. 1“, „X“ şi „1872“. Şase sticluţe din ediţia limitată „1872 Artwork“ se găsesc la Madison, parfumeria care şi-a inaugurat, miercuri seara, al doilea butic în Bucureşti. Fiecare flacon costă 2.924 lei/30 ml, iar trei dintre acestea - două pentru doamne, unul pentru domni - şi-au găsit cumpărătorii chiar în seara lansării.
Tags: parfum  scump  1872  
2543 vizite
Distribuie pe