Locale Altele
Duminica, 16 Iunie 2024
Dum, 16 Iun 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentLocaleInternInternaţionalCelebrităţiPink BlogŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Maramureşeni, ridiculizaţi într-o reclamă Burger King - VIDEO
Evenimentul Zilei  - Vineri, 5 Decembrie 2008
Mai mulţi ţărani din Transilvania apar într-o reclamă controversată a unui sandviş de la Buger King, anunţă The Telegraph. Spotul a fost criticat pentru că ar fi insultător şi exploatator.

În reclamă mai apar, pe lângă români, şi locuitori din Groenlanda şi ţărani din Thailanda, ca participanţi la o degustare de hamburgeri.

Ei sunt prezentaţi drept nişte profani ai preparatelor de tip fast-food, care, la prima degustare de hamburgeri din viaţa lor, decid că noul produs al Burger King, numit "Whopper", este mai bun decât Big Mac-ul de la McDonald"s.

“Ce se întâmplă dacă iei ţărani din Transilvania care nu au mâncat niciodată un burger şi le ceri să compare Whopper cu Big Mac, în cel mai pur test din lume? Oare vor prefera Whopper? Ei sunt “Whopper-virgini”. Protagoniştii reclamei sunt  locuitori ai comunei  Budeşti, din judeţul Maramureş.

Spotul a fost extrem de criticat pentru replici precum: “Dacă vrei o opinie reală despre un burger, întreabă pe cineva care nici măcar nu are un cuvânt n. r. în limba lui pentru burger” sau “Priviţi-i pe „whopper-virgini” cum iau prima înghiţitură”.

Criticii au spus că reclama e insultătoare: "E greu de spus unde începe greşeala în această campanie, pentru că pe lângă exploatarea sărăciei, campania prezintă şi numele competitorului".

“E respingător”, a spus Sharon Akabas de la Institutul pentru Nutriţia Umană de la Columbia University, iar Marilyn Borchardt, director de dezvoltare pentru Food First, a numit campania insensibilă.

În acelaşi timp, campania a fost legată de ideea de colonialism şi s-a spus despre ea că „este emblematică pentru cât de ignoranţi sunt americanii vizavi de restul lumii”.

Tags: maramureseni  reclama  burger king  


5219 vizite
Distribuie pe