Locale Altele
Luni, 25 Octombrie 2021
Luni, 25 Oct 2021
U2, primul album după o pauză de 5 ani
Gândul  - Miercuri, 21 Ianuarie 2009

După un cincinal de aşteptare, fanii U2 se simt din nou cei mai privilegiaţi dintre pământeni: favoriţii lor lansează un nou album şi, fireşte, pornesc – mai devreme sau mai târziu – într-un turneu de promovare.

Discul cel proaspăt a fost botezat No Line on the Horizon şi va fi lansat, pentru conaţionalii din Irlanda, pe 27 februarie. Restul lumii va trebui să mai rabde până la începutul lunii martie pe 2 ale lunii va ajunge pe piaţa europeană, iar o zi mai târziu - în Statele Unite .

Cei dintâi răsfăţaţi dintre admiratorii U2 sunt locuitorii Dublinului, care pot asculta deja primul extras pe single al albumului. Piesa Get On Your Boots se difuzează, de lunea aceasta, în reţeaua RTE. E un semn că Bono şi gaşca păstrează tradiţia, fiindcă de zeci de ani prietenul lor vechi David Fanning are prioritate când e vorba de difuzarea noilor producţii ale trupei. Se întâmplă la fel încă de la sfârşitul anilor ‘70, când U2 doar spera la faima mondială.

Internauţii găsesc pe site-ul oficial, special creat pentru lansare, lista cu cele 11 cântece de pe noul album, înregistrat, de-a lungul a doi ani, în New York, Londra, Dublin şi Maroc. Previziunile sunt cât se poate de optimiste: se preconizează că No Line on the Horizon va deveni cel mai mare succes de vânzări al anului 2009.

Această revenire mult-aşteptată, după How to Dismantle an Atomic Bomb 2004 , va fi marcată de comercializarea produsului în cinci formate: “cutia de bijuterii” standard, cu CD şi un booklet de 24 de pagini; o ediţie “digipack”, care le permite cumpărătorilor să descarce un film U2 semnat de Anton Corbijn; formula care curpinde CD şi o revistă tipărită, de 64 de pagini; un pachet incluzând un CD, un DVD şi o carte cu copertă cartonată, plus un poster; o ediţie limitată, pentru colecţionari, de viniluri.

Tags: u2  no line on the horizon  album  
1613 vizite
Distribuie pe