Locale Altele
Luni, 9 Decembrie 2019
Luni, 9 Dec 2019
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentLocaleInternInternaţionalCelebrităţiPink BlogŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Începe Oktoberfest !!!
Click  - Vineri, 19 Septembrie 2008

Dadada … Cea mai mare sărbătoare europeană stă să înceapă. Munchenul îşi deschide porţile laaarg-laaarg, la ofertă promoţională - cât să încapă furnicăraia de turişti, cu tot cu burţile pline de cârnaţi şi bere. Ce mai, o plăcere -  desfătare a simţurilor!

Oktoberfest 2008 se întinde de sâmbătă , 20 septembrie, până în crucea nopţii de duminică, 5 octombrie – carevasăzică, stă puţin în cumpănă, se cam clatină, o fi Septoktoberfest?

Pentru novicii într-ale distracţiei în stil bavarez, este bine de ştiut pentru ce vii – poate te răzgândeşti. Aşadar, un foarte scurt istoric:

Oktoberfest-ul îşi are începuturile în anul 1810, când Munchenul celebra nunta regală printr-o cursă de cai. Cum petrecăreţii s-au bucurat din prea-plin (mai degrabă de prea-plinul paharelor  decât de cursa în sine), organizatorii s-au gândit să o repete şi în anul ce a urmat. Şi au repetat, şi au tot repetat, până au ajuns în zilele noastre, şi tot nu i-au pus capac.

Oktoberfest se bucură de o maaare popularitate, reuşind să adune în sudul Germaniei – mai precis în aşa numita locaţie Wiesn - în  jur de 7 milioane de turişti anual.

Petrecerea începe la ora 10 dimineaţa (ora 9, în week-end) până când te ţine, răstimp în care poţi să bei, să nu mai ştii de tine. Cele 14 corturi  –  de fapt nişte încăperi imense din lemn, dintre care enumerăm  Schottenhamel, Hacker (Cerul Bavariei), Hippodrom, Augustiner, Lowenbrau, Hofbru – sunt neîncăpătoare pentru populaţia veselă, profund băutoare de Mass (halba de un litru de bere ,6% alcool, pentru care plăteşti 8 euro) sau ceva mai slăbuţa bere-limonadă Radler.

Mâncarea este din belşug şi peste tot. Cele mai populare feluri sunt destinate carnivorilor: Hendl (pui la rotisor), Schweinshaxe (frigărui de porc) sau Osche (frigărui taur). De nu te încântă festinurile pantagruelice, te mulţumeşti cu nişte covrigi gigantici, eventual cu turta dulce de la gâtul domniţelor şi, evident, cu inevitabilele hidratări bahice.

Cu ce te îmbraci? Cu orice, după cum bate vântul. Dacă vrei cu orice preţ să te integrezi în decorul bavarez, ai putea încerca o pereche de pantaloni scurţi Lederhosen (120 euro) pentru el sau o rochie Dirndl (100 euro) pentru ea.

Mai mult, pentru cunoscătoare: îţi poţi afişa gradul de disponibilitate pentru eventualii peţitori, în funcţie de modul în care îţi legi funda: pe dreapta  - pentru fata deja adjudecată de un alt crai, pe stânga – pentru cea încă nerevendicată, pe mijloc – pentru cea virgină, imaculată.

Tags: oktoberfest  bere  munchen  
1409 vizite
Distribuie pe