Locale Altele
Marti, 16 Aprilie 2024
Marti, 16 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentLocaleInternInternaţionalCelebrităţiPink BlogŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Prostituate îmbrăcate în călugăriţe, pentru a evita amenzile poliţiei
Gândul  - Duminica, 21 Septembrie 2008

Prostituatele din Italia, care sunt vizate de măsuri ce interzic vestimentaţia sumară în timp ce îşi caută de “lucru” în plină zi, s-ar putea îmbrăca în haine de călugăriţe, relatează publicaţia britanică The Telegraph.
 
Primarul Romei, Gianni Alemanno, a anunţat săptămâna aceasta o serie de măsuri severe împotriva prostituatelor de pe marginea străzilor de la periferia Romei, care poartă “îmbrăcăminte necuviincioasă şi indecentă”, pe motiv că distrag atenţia şoferilor, care provoacă accidente.

Decretul interzice de asemenea femeilor să “adopte poziţii sau un comportament sau să poarte haine care să arate intenţia de a solicita sau practica prostituţia”. În ultimele săptămâni, Guvernul lui Silvio Berlusconi şi edilii din mai multe oraşe importante, precum Roma, Milano şi Florenţa, au emis mai multe decrete care îngreunează activitatea prostituatelor şi impune amenzi celor descoperiţi că apelează la prostituate. Interdicţiile le vizează pe miile de femei, majoritatea din Europa de Est şi America de Sud, care oferă servicii sexuale pe marginea drumurilor principale din oraşele italiene, unde bordelurile sunt interzise.

Organizaţiile pentru apărarea prostituatelor au apreciat că decretul este absurd şi au promis că îl vor combate cum vor putea.“Ne vom îmbrăca în călugăriţe astfel încât poliţia să aresteze fete îmbrăcate sumar din afara discotecilor sau alte femei care se expun”, a declarat Pia Covre, din cadrul Comisiei pentru Drepturile Prostituatelor. “Ideea de a purta rochii lungi sau veşminte de călugăriţă este pentru a confrunta decretele care limitează chiar şi libertatea de a îmbrăca ce doreşti” a spus ea pentru cotidianul Corriere della Sera. “În Florenţa, de exemplu, primarul a interzis fetelor să meargă pe jos şi ne gândim să mergem pe biciclete în schimb”, a adăugat aceasta.
 
Între timp, de la introducerea noului decret, la începutul acestei săptămâni, poliţia din Roma a amendat mai mult de 200 de prostituate şi 40 de clienţi cu câte 200 de euro. Majoritatea prostituatelor erau din România, Columbia şi Brazilia. Ele au refuzat să plătească amenzile care ar putea creşte, de luna viitoare, până la 500 de euro.

Tags: prostituate  calugarite  
7237 vizite
Distribuie pe