Locale Altele
Joi, 13 Decembrie 2018
Joi, 13 Dec 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei
Florin Răchitan  - Luni, 25 Martie 2013

Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie din Satu Mare a marcat luni Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei printr-un simpozion la care au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica.
 

 

Cei doi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene au dat asigurări că se vor implica în mod activ în îmbunătăţirea condiţiilor de îngrijire a pacienţilor şi a condiţiilor de muncă a cadrelor medicale, precum şi în reabilitarea dispensarului TBC şi achiziţia unui aparat Roentgen nou.

 

Cu această ocazie, directorul Ioan Sergiu a înmânat diplome de excelenţă pentru întreaga activitate unor cadre medicale care şi-au desfăşurat activitatea timp de mai multe decenii la unităţile spitaliceşti specializate în tratarea tuberculozei din judeţul Satu Mare.

 

Astfel au fost recunoscute eforturile de o viaţă ale unor reputaţi specialişti precum Pallay Geza, Elisabeta şi Gheorghe Botoncea sau Vasile Pallai.

 

Datele statistice arată creşteri îngrijorătoare a ratei de răspândire a tuberculozei în judeţul Satu Mare în ultimii ani, ajungându-se la peste 114 cazuri la 100.000 de locuitori şi la 31 decese din cauza acestei boli în anul 2012, număr dublu faţă de anul anterior.

638 vizite
Distribuie pe