Locale Altele
Miercuri, 27 Mai 2020
Mie, 27 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tinerii strazii de la Asociatia STEA au iesit la curatenie
Diana Bretan  - Miercuri, 24 Aprilie 2013

Beneficiarii Centrului de zi al Asociatiei STEA au iesit miercuri la curatenie in zona dintre Podul de Fier si Podul Golescu, de o parte si de alta a digului de pe malul drept al Somesului.

 

Aceasta actiune, desfasurata in parteneriat cu Primaria Satu Mare, face parte din proiectul Asociatiei STEA de promovare a valorilor civice.
 



Scopul este crearea unei atitudini responsabile privind protectia, curatenia si sanatatea mediului inconjurator, dar si a urbei noastre, atat pentru tinerii care vin la Centrul de zi al Asociatiei STEA, cat si pentru locuitorii Satmarului.

       

Incepand cu ora 11, un grup de 15 tineri ai strazii au iesit cu saci si cu manusi sa curete zona verde dintre poduri. Cel mai mult de lucru au avut sub Podul Decebal, unde, de altfel, mulţi  dintre ei au locuit in trecut timp de ani de zile.
 



Acolo, mormanele de peturi, hartii si imbracaminte uzata le-au dat mare bataie de cap, insa in ajutorul lor au sarit in mod impresionant chiar oamenii strazii care isi duc veacul inca sub acest pod  si de la care provine cea mai mare parte a acestor deseuri.
 

      

Astfel, timp de cateva ore, atat beneficiarii Asociatiei Stea, cat si “colegii” lor de suferinta din trecut au pus mana de la mana si au adunat peste 40 de saci de deseuri, toate sortate spre a fi reciclate.

 

De preluarea gunoaielor s-a ocupat firma partenera a Asociatiei Stea, SC Deewaal SRL, a carei activitate este recuperarea materialelor reciclabile sortate.

 

Actiunea de astazi reprezinta doar inceputul. Asociatia Stea intentioneaza sa faca un obicei din aceasta activitate, cel putin o data la 2 saptamani, membrii ei aratandu-se deschisi la sugestiile satmarenilor cu privire la locurile din oras unde ar fi necesare asemenea actiuni.

1384 vizite
Distribuie pe