Locale Altele
Joi, 5 Decembrie 2019
Joi, 5 Dec 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sute de sătmăreni la Maratonul de Solidaritate Caritas
Veronica Hodas  - Sambata, 15 Iunie 2013

Sute de sătmăreni au participat sāmbătă la cea de-a VII-a ediție a Maratonului de Solidaritate Caritas.

 Startul maratonului s-a dat din centrul orașului, din fața sediului Caritas, participanții au ocolit sensul girator din centrul orașului, după care au pornit pe dig unde s-au īndreptat spre Odoreu.

 Din cauza situaţiei grave de infestare cu căpuşe din acest an, cu ajutorul Farmaciei Catena, organizatorii au oferit participanţilor la maraton spray īmpotriva căpuşelor.


Īnainte de start, care a fost dat de directorul general Caritas, Lochil Terezia Tunder, voluntarii Caritas au eliberat 50 de porumbei īn semn de solidaritate față de copii aflaţi īn situaţii de urgenţă și a victimelor indundațiilor.

 Participanții au īncheiat maratonul la Mărtinești pe malul Someșului, unde au fost așteptați cu pāine cu untură, bere, răcoritoare și un spectacol īn limba maghiară și romānă oferit de copii din Mărtinești.

 Cei care și-au cumpărat bilet de tombolă au avut posibilitatea să cāștige multe premii, printre care și două biciclete.

 Īn acest an, Caritas a adunat suma de 3.500 de euro cu ajutorul donației din partea firmei Autonet și Asociația Cultur Art,  sponsorii principali ai evenimentului. Suma strānsă va fi utilizată īn beneficiul copiilor aflați īn īnfrijirea Caritas al Diecezei Satu Mare.973 vizite
Distribuie pe